ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Υπερψηφίστηκε το νέο μνημόνιο με 222 ψήφους

Ελλάδα: Υπερψηφίστηκε το νέο μνημόνιο με 222 ψήφους

Έπειτα από σχεδόν 7ωρη ολονύκτια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που άρχισε γύρω στις 4 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε γύρω στις 10.30 το πρωί με ψηφοφορία, η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε τη νέα δανειακή σύμβαση από τους εταίρους περί τα 86 δις ευρώ στα επόμενα 3 χρόνια.

Το νέο Μνημόνιο ψηφίστηκε από 222 βουλευτές, 64 το καταψήφισαν και 11 δήλωσαν παρών. Συνολικά ψήφισαν 297 από τους 300 βουλευτές.

Η σύμβαση μένει να επικυρωθεί το απόγευμα σήμερα στο έκτακτο Eurogroup των Βρυξελλών, και ακολούθως από τα κοινοβούλια μερικών κρατών μελών.

Δεν ήταν για την κυβέρνηση αναίμακτη η υπερψήφιση της δανειακής συμφωνίας στη Βουλή, καθώς οι κυβερνητικοί βουλευτές (από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) που ψήφισαν το νομοσχέδιο ήταν μόλις 118, κάτω δηλαδή από το "ψυχολογικό" όριο των 120.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «έχασε» στην ψηφοφορία 44 από τους 149 που έχει μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Η κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αριθμούσε 162 έδρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απώλεια της «δεδηλωμένης», όπως ονομάζεται το έσχατο αυτό όριο των 120 βουλευτών, οδηγεί εκτός απροόπτου την κυβέρνηση στο να ζητήσει την επόμενη εβδομάδα, και εφόσον θα έχει επικυρωθεί το Μνημόνιο από τους δανειστές, ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, αφού όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ στέλεχος της κυβέρνησης, υπάρχει πλέον «θεσμική δυσαρμονία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top