ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΑΣ - ΑΣΔΥΚ: Καταδικάζει επίθεση ενάντια Αστυνομικού - Τον δάγκωσε 29χρονος - «Άνανδρη και προφανώς εκδικητική»

ΚΑΣ - ΑΣΔΥΚ: Καταδικάζει επίθεση ενάντια Αστυνομικού - Τον δάγκωσε 29χρονος - «Άνανδρη και προφανώς εκδικητική»

Το Προεδρείο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ) καταδικάζει την «άνανδρη και προφανώς εκδικητική» επίθεση ενάντια Αστυνομικού, που βρισκόταν εκτός καθήκοντος.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το περιστατικό, ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι ο εν λόγω αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, σε δημόσιο χώρο και απολάμβανε την ιδιωτικότητα του, όπως ο κάθε πολίτης δικαιούται σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος καταθέτει την έντονη ανησυχία του και απευθύνεται προς όλους τους αρμόδιους.

Όπως υπογραμμίζει «αν αποδειχθεί το προφανές ότι η επίθεση ενάντια στο συνάδελφο, σχετιζόταν με την εργασιακή ενασχόληση του, τότε η τιμωρία που θα επιβληθεί σε περίπτωση καταδίκης, θα πρέπει να είναι παραδειγματική, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε τυχών μελλοντικά παρόμοια περιστατικά».

Ζητά από την ηγεσία της Αστυνομίας να αντιδράσει άμεσα, να καταδικάσει δημόσια την επίθεση και ταυτόχρονα να στηρίξει και να προστατεύσει τα μέλη της Υπηρεσίας.

Σημειώνει ότι σε αρκετές περιπτώσεις αστυνομικοί υπάλληλοι γίνονται δέκτες απειλών κατά των ιδίων ή και των οικογενειών τους, λόγο της επαγγελματικής τους ενασχόλησης.

«Το φαινόμενο θα πρέπει να καταπολεμηθεί από νωρίς στην ρίζα του. Ως εκ τούτου ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της ΑΣΔΥΚ, με αφορμή αυτό το περιστατικό, θα καταθέσει πρόταση ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, όπου συζητείται και είναι υπό επεξεργασία νομοσχέδιο για αυστηροποίηση των ποινών σε περίπτωση επιθέσεων πολιτών εναντίον λειτουργών που βρίσκονται σε καθήκον (όπως για παράδειγμα αστυνομικοί, πυροσβέστες, γιατροί και νοσοκόμοι), που να περιλαμβάνει και επιθέσεις κατά των πιο πάνω λειτουργών που δέχονται εκτός καθήκοντος και αποδεδειγμένα σχετίζονται με την επαγγελματική τους ενασχόληση», αναφέρει.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αστυνομικός, ενώ συνομιλούσε με συνάδελφό του σε ανοικτό χώρο στη Λεμεσό, 29χρονος οδηγός μοτοσικλέτας σταμάτησε δίπλα του, τον χτύπησε στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στο στήθος.

Ο αστυνομικός, στην προσπάθεια του να αμυνθεί, έβαλε το χέρι του μπροστά από το πρόσωπο του για να αποφύγει τα χτυπήματα με αποτέλεσμα ο 29χρονος να τον δάγκωσε στο χέρι.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 29χρονου ενώ διενεργήθηκε έλεγχος νάρκοτεστ με θετική ένδειξη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top