ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την κατάσταση στο Κυπριακό συζήτησαν Μπορέλ και Κόμπος

Την κατάσταση στο Κυπριακό συζήτησαν Μπορέλ και Κόμπος

Την πρώτη τους κατ’ ιδίαν συνάντηση είχαν το πρωί της Δευτέρας, στο Λουξεμβούργο, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, πριν την έναρξη της συνάντησης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μπορέλ έκανε λόγο για «παραγωγική πρώτη συνάντηση» με τον Κύπριο ΥΠΕΞ. «Συζητήσαμε το Κυπριακό και το πως να προχωρήσουμε προς μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη διευθέτηση», ανέφερε.

«Επαναβεβαίωσα τη δέσμευση της ΕΕ για στήριξή της με όλα τα μέσα στη διάθεσή μας. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας μας», πρόσθεσε.

Σε δική του ανάρτηση, ο κ. Κόμπος ανέφερε πως ξεκίνησε την ημέρα με μια «περιεκτική ανταλλαγή απόψεων» με τον κ. Μπορέλ, με κύρια αντικείμενα συζήτησης το Κυπριακό και το θέμα της Ουκρανίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top