ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Εργασίας: «Προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόταση για ορθοστασία»

Υπουργός Εργασίας: «Προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόταση για ορθοστασία»

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται η πρόταση του ΑΚΕΛ για ρύθμιση της ορθοστασίας στους χώρους εργασίας ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου.

Ο Υπουργός Εργασίας ενημερώθηκε σήμερα από αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Κουκουμά σχετικά με τις δύο προτάσεις νόμου του κόμματος για ρύθμιση της ορθοστασίας στην εργασία και οι οποίες προέκυψαν μετά από καταγγελίες ότι εργαζόμενοι σε φούρνους, υπεραγορές και καταστήματα υποχρεώνοντας να παραμείνουν σε ορθοστασία για το σύνολο του εργασιακού χρόνου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι στο πλαίσιο της πολιτικής για την καλύτερη ρύθμιση της εργασίας η αντιμετώπιση της αδιάκοπης και παρατεταμένης ορθοστασίας είναι πάρα πολύ σημαντική και χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική τη συζήτηση με τον Γιώργο Κουκουμά.

Ο κ. Παναγιώτου σημείωσε ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» αλλά και ότι και μέσα στο επόμενο διάστημα θα επιδιωχθεί ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου γι’ αυτό το ζήτημα μέσα στα αρμόδια σώματα έτσι ώστε, όπως πρόσθεσε, «να δρομολογηθεί η ψήφιση αυτής της πρότασης νόμου η οποία θα συμβάλει προς την καλύτερη ρύθμιση αυτού του θέματος».

Από την πευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς ανέφερε ότι από τον περασμένο Οκτώβριο το ΑΚΕΛ πήρε μια πρωτοβουλία για το φαινόμενο της εργοδοτικής πρακτικής να υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι σε χώρους εργασίας να βρίσκονται σε παρατεταμένη ή και σε αδιάκοπη ορθοστασία και αυτό καθώς υπήρξαν ανώνυμες καταγγελίες από εργαζόμενους σε φούρνους, υπεραγορές, καταστήματα, πολυκαταστήματα ότι υποχρεώνονταν να μένουν για ολόκληρο τον εργάσιμο χρόνο τους σε ορθοστασία.

Ο κ. Κουκουμάς εξήγησε ότι αυτή η εργοδοτική πρακτική πέρα από την εξάντληση και την καθημερινή καταπόνηση, συσσωρεύει κινδύνους για εμφάνιση σε βάθος χρόνου ασθενειών όπως για παράδειγμα ρευματοπαθειών ή μυοσκελετικών παθήσεων.

«Πήραμε την πρωτοβουλία με ένα πακέτο δύο προτάσεων νόμου για τροποποιήσεις σε εργατικές νομοθεσίες» σημείωσε, προσθέτοντας ότι κατά τη σημερινή συνάντηση ενημέρωσαν τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή.

«Έχουμε συναντίληψη ότι πρέπει να υπάρξει μια νέα, διαφορετική νομοθεσία, ώστε να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από αυτό το φαινόμενο. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ρομπότ και αν υπάρχουν εργοδότες που δεν το καταλαβαίνουν αυτό θα πρέπει να τους κάνουμε να το καταλάβουν» είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top