ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσταση Υφυπουργείου Περιβάλλοντος προανήγγειλε ο ΠτΔ - «Στόχος να πετύχουμε την πράσινη μετάβαση»

Σύσταση Υφυπουργείου Περιβάλλοντος προανήγγειλε ο ΠτΔ - «Στόχος να πετύχουμε την πράσινη μετάβαση»

Στη σύσταση του Υφυπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, και ερωτηθείς για το θέμα των περιβαλλοντικών ελέγχων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «στο πρόγραμμα μου υπάρχει πρόνοια για σύσταση Υφυπουργείου Περιβάλλοντος. Είναι ένα από τα τρία Υφυπουργεία που προβλέπονται στο προεκλογικό μου πρόγραμμα μαζί με το Υφυπουργείο Μετανάστευσης που ήδη προχωρούμε, και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα αμέσως. Ο λόγος που χρειάζεται το Υφυπουργείο Περιβάλλοντος είναι αυτή η οριζόντια διάσταση που έχει, για παράδειγμα, μιλάμε για το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, ένας από τους βασικούς στόχους είναι πώς να πετύχουμε την πράσινη μετάβαση».

Πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό αποτελεί «προτεραιότητα «όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ» και σημείωσε ότι «ο στόχος είναι η σύσταση του Υφυπουργείου το οποίο έχει οριζόντια διάσταση, όλα τα Υπουργεία ασχολούνται με αυτό το θέμα, ακόμα και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όταν ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, υπήρχε το θέμα της πράσινης διπλωματίας, άρα, είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας, κάτι για το οποίο πρέπει να κινηθούμε προληπτικά πριν να είναι αργά» είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βόμβα» από Α. Δημητρίου – «Καταγγελία για στενή συνεργάτη της Υπ. Υγείας, που φέρεται να εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα»

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Ήρθαν σε αντιπαράθεση και τους μαχαίρωσε – Σε κρίσιμη η κατάσταση 19χρονος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top