ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Θανάση: Προχωρά με ποινικές ιδιωτικές διώξεις η οικογένεια – «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη γιατί λάθος άτομα, κάθονται σε λάθος καρέκλες»

Υπόθεση Θανάση: Προχωρά με ποινικές ιδιωτικές διώξεις η οικογένεια – «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη γιατί λάθος άτομα, κάθονται σε λάθος καρέκλες»

Με ποινική ιδιωτική δίωξη αποφάσισε να προχωρήσει η οικογένεια του αδικοχαμένου Θανάση Νικολάου, ενάντιων των προσώπων οι οποίοι διερεύνησαν αμελώς τις συνθήκες του θανάτου του. Ταυτόχρονα, στην αντεπίθεση βγήκε η μητέρα του θύματος, Ανδριανή Νικολάου, αναφορικά με την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να μην ασκήσει ποινικές διώξεις αναφέροντας ότι, η συγκάλυψη του εγκλήματος συνεχίζεται.

Αρχικά καλεσμένος στην εκπομπή του Σίγμα, «Πρωτοσέλιδο», βρέθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας Νικολάου, Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος μίλησε για την απόφαση της οικογένειας να προχωρήσει με ποινική ιδιωτική δίωξη. Όπως ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης, «σε επικοινωνία που είχα με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα με είχαν ενημερώσει γι’ αυτή τους την απόφαση και από πλευράς δικής μου, τους ενημέρωσα ότι η οικογένεια υπό αυτά τα δεδομένα θα προχωρήσει με ποινική ιδιωτική δίωξη κατά των προσώπων εκείνων που με βάση και απόφασης του ΕΔΑΔ διερεύνησαν τόσο αμελώς τις συνθήκες θανάτου του Θανάση, που ενδεχόμενα κατέστησαν αδύνατο ή παρά πολύ δύσκολο να εξευρεθούν τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία».

Τα πρόσωπα μέσω της αμελούς διερεύνησης, συνέχισε, «ενδεχομένως κατέστησαν αδύνατο να εξευρεθούν τα πρόσωπα. Μπορεί να υπάρχουν υποψίες αλλά, σε μια ποινική διαδικασία δεν μπορείς να πας με υποψίες, για τα πρόσωπα που ενδεχομένως δολοφόνησαν τον Θανάση», τόνισε.

«Η Νομική Υπηρεσία μελετώντας αυτό το θέμα, κατέληξε ότι θα ήταν δύσκολο να αποδείξει εναντίον αυτών των ανθρώπων, διότι αυτοί είναι γνωστοί ποιοι είναι, ποινικά στο δικαστήριο την υπόθεση. Είναι απόλυτα σεβαστή η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, είναι μια νομική απόφαση. Εγώ ως δικηγόρος διατηρώ τη νομική μου διαφωνία, και γι’ αυτό θα προχωρήσει η οικογένεια σε ιδιωτική ποινική δίωξη», ανέφερε.

Όπως εξήγησε ο κ. Τριανταφυλλίδης, «η ποινική ιδιωτική δίωξη θα στρέφεται συνολικά εναντίον τεσσάρων προσώπων μπορεί και πέντε, αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι τέσσερα πρόσωπα, τρεις αξιωματικοί που υπηρετούσαν τότε στην Αστυνομία και του ιατροδικαστή, μπορεί και δεύτερου, που κλήθηκαν τότε στην σκηνή που βρέθηκε νεκρός ο Θανάσης».

Παράλληλα, ο κ. Τριανταφυλλίδη δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Νομική Υπηρεσία μπορεί να σταματήσει την ιδιωτική ποινική δίωξη, παρ’ όλα αυτά έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα το πράξει.

Επίσης, καλεσμένη στην ίδια εκπομπή βρέθηκε και η μητέρα του Θανάση, Ανδριανή Νικολάου, η οποία ξεσπώντας για την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας είπε ότι για μια ακόμη φορά, δεν έψαξε κανείς να βρει μαρτυρίες και συνεχίζεται η συγκάλυψη του θανάτου του παιδιού της.

Όπως ανέφερε η κα Ανδριανή, «δεν έψαξαν να βρουν μαρτυρίες. Είναι δύσκολο να βρεθούν οι δολοφόνοι αλλά, όχι ακατόρθωτο. Είναι όλοι εκεί δεν πέθαναν, απλά δεν τους έψαξαν. Δεν έγινε καμιά έρευνα από την αστυνομία ή τους ανακριτές στον στρατό. Εγώ ήξερα από την αρχή ότι το παιδί μου δεν έπεσε από τη γέφυρα. Το ήξεραν και οι πέτρες και τα ξύλα και ο πιο άσχετος», είπε χαρακτηριστικά.

«Έπρεπε να πάμε ενάντια από την αρχή, και προς τον ιατροδικαστή και σε αυτούς που επέμεναν πεισματικά να μην ερευνήσουν. Είχαμε τη Νομική Υπηρεσία μπροστά μας από την αρχή, συνέχεια μας έλεγαν το άσπρο μαύρο, για όνομα του Θεού! Δεν υπάρχει δικαιοσύνη γιατί, λάθος άτομα κάθονται σε λάθος καρέκλες. Αντιμετώπισαν τον μαρτυρικό θάνατο του παιδιού μου χειρότερα και από ένα σκυλί. Αίσχος και ντροπή», τόνισε η κα Ανδριανή.

Είπε ακόμη ότι «είναι τόσο παρανοϊκοί που προστατεύουν τους δολοφόνους και τους υπαίτιους και αντιμετωπίζουν εμάς τα θύματα λες και είμαστε εγκληματίες. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς γιατί το κάνουν, εκτός κι αν υπάρχει ένα μεγάλο συμφέρον από πίσω», ανέφερε.

Δείτε τη δήλωση του Κρις Τριανταφυλλίδη:

Δείτε τη δήλωση της Ανδριανής Νικολάου:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top