ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντικές συναντήσεις Αννίτας με αξιωματούχους της ΕΕ - Όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο

Σημαντικές συναντήσεις Αννίτας με αξιωματούχους της ΕΕ - Όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο

Σημαντικές συναντήσεις με αξιωματούχους της ΕΕ είχε σήμερα (29/6) η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η κα. Δημητρίου σε δήλωση της, είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber, την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Dubravka Suica, την Rapporteur του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Isabel Santos και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Janusz Wojciechowski.

Αυτούσια η δήλωση της κα. Δημητρίου:

«Μου δόθηκε η ευκαιρία σήμερα στις Βρυξέλλες, να έχω σημαντικές συναντήσεις με αξιωματούχους της ΕΕ.

Με τον φίλο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber επαναβεβαιώσαμε τη μεταξύ μας αγαστή συνεργασία προς αντιμετώπιση, σε πλήρη συντονισμό, των μεγάλων προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιον της ΕΕ.

Συμφωνήσαμε πως η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα δυνατό ΕΛΚ και η Κύπρος ένα δυνατό και ισχυρό Δημοκρατικό Συναγερμό.

Με την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν κα Dubravka Suica μοιραστήκαμε κοινές ανησυχίες για το δημογραφικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, καθώς και για την κρίση σε σχέση με τους δημοκρατικούς θεσμούς, σε μια εποχή που η ίδια η δημοκρατία απειλείται, όσο ποτέ άλλοτε, από τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ενημέρωσα την Αντιπρόεδρο για το ιδιαίτερο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος σε συνάρτηση με την ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών και ειδικότερα με την εργαλειοποίηση του από την Τουρκία, η οποία συνεχίζει παράλληλα ακάθεκτη και τον εποικισμό των κατεχομένων.

Εξαιρετικά γόνιμη ήταν και η συνάντηση μας με την κα Isabel Santos, Rapporteur του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το θέμα των αγνοουμένων, την πιο επώδυνη πτυχή της κυπριακής τραγωδίας.

Τόνισα τις ευθύνες της Τουρκίας η οποία αρνείται πεισματικά να δώσει την αναγκαία πρόσβαση στα αρχεία του κατοχικού στρατού, δυσχεραίνοντας έτσι τις προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

Συμφωνήσαμε στην ανάγκη στήριξης του έργου της ΔΕΑ, επισημαίνοντας παράλληλα και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για κάμψη της Τουρκικής αδιαλλαξίας, στο ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα.

Τέλος θέματα που άπτονται της στήριξης και της βιώσιμης ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης μας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Janusz Wojciechowski, αρμόδιο για θέματα Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top