ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για εφοδιασμό καυσίμων: Ακριβότερα από σήμερα - Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για εφοδιασμό καυσίμων: Ακριβότερα από σήμερα - Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια

Τερματίστηκε τα μεσάνυχτα η επιβολή μειωμένων συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης με τους οποίους επιβαρύνονται τα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης και από σήμερα επέρχονται αυξήσεις 8,32 σεντ στα καύσιμα κίνησης, δηλαδή βενζίνη και πετρέλαιο, και 6,83 σεντ στα καύσιμα θέρμανσης.

Η απόφαση για τερματισμό της επιδότησης πάρθηκε σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και όπως είχε δηλώσει ο ΥΠΟΙΚ σταθμίστηκαν όλα τα δεδομένα και δεν δικαιολογείτο συνέχιση του μέτρου. Συνεχίζεται όμως, πιο στοχευμένα, το μέτρο της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Σάββας Προκοπίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τα μεσάνυχτα βάσει νομοθεσίας πρέπει να μπει η φορολογία η οποία είχε αφαιρεθεί ως μέτρο απάμβλυνσης της ακρίβειας.

Ανέφερε ότι ο κάθε πρατηριούχος θα πρέπει να αλλάξει τις τιμές και σε συνεννόηση με το Τμήμα Τελωνείου να γίνει είτε η πίστωση, είτε η χρέωση του κάθε πρατηριούχου, βάσει των μετρήσεων των αποθεμάτων που θα έχουν εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή.

Οι τιμές σήμερα

Βενζίνη 95 οκτανίων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητήριου τιμών των καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, σήμερα (01/07), η μέση τιμή πώλησης της βενζίνης 95 οκτανίων παγκύπρια ανέρχεται στο 1,469 ευρώ το λίτρο. Η φθηνότερη τιμή σε 1,369 ευρώ το λίτρο και η ακριβότερη σε 1,515 ευρώ το λίτρο. 

Δείτε τα φθινότερα πρατήρια: 

Βενζίνη 98 οκτανίων

Σε ό,τι αφορά την βενζίνη 98 οκτανίων, η μέση τιμή από σήμερα (01/07), ανέρχεται στο 1,542 ευρώ το λίτρο, η φθηνότερη στο 1,448 ευρώ το λίτρο και η ακριβότερη στο 1,596 ευρώ το λίτρο.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

Πετρέλαιο κίνησης

Τέλος η μέση τιμή στο πετρέλαιο κίνησης, ανέρχεται 1,492 ευρώ το λίτρο Παγκύπρια, η φθηνότερη στο 1,376 ευρώ το λίτρο και η ακριβότερη στο 1,582 ευρώ το λίτρο.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top