ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατεβάζουν ρυθμό οι εκποιήσεις τον Ιούλιο – Στο «σφυρί» 245 ακίνητα αξίας 69 εκατ. – Ανάμεσά τους ξενοδοχείο, καφενείο και νυχτερινό κέντρο

Κατεβάζουν ρυθμό οι εκποιήσεις τον Ιούλιο – Στο «σφυρί» 245 ακίνητα αξίας 69 εκατ. – Ανάμεσά τους ξενοδοχείο, καφενείο και νυχτερινό κέντρο

Μετά τα απανωτά ρεκόρ των προηγούμενων μηνών, οι εκποιήσεις ακινήτων από τράπεζες και εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων ρίχνουν ρυθμό, ενόψει και καλοκαιριού.

Σύμφωνα με έρευνα του ThemaOnline, τον Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί 245 πλειστηριασμοί για 317 ακίνητα αξίας 68.750.140 ευρώ.

Ανάμεσα στα υπό εκποίηση περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός κατοικιών, των οποίων η επιφυλασσόμενη τιμή δεν ξεπερνά τις 350.000 ευρώ, καθώς και ξενοδοχείο, καφενεία και νυχτερινό κέντρο.

Αναλυτικότερα και με βάση την έρευνα της ιστοσελίδα μας, στα 682 υπό εκποίηση ακίνητα περιλαμβάνονται:
• 170 χωράφια
• 76 οικόπεδα
• 37 διαμερίσματα
• 18 κατοικίες
• 7 καταστήματα
• 2 καφενεία
• 2 ακίνητα -δεν ξεκαθαρίζεται σε τι αφορούν-
• 2 μισθώσεις
• 1 ξενοδοχείο
• 1 νυχτερινό κέντρο
• 1 γραφείο

Στη Λευκωσία οι περισσότερες εκποιήσεις

Όπως προκύπτει, επίσης, από την έρευνα μας, η πλειοψηφία των πλειστηριασμών θα γίνει στην επαρχία Λευκωσίας, ακολουθούμενη από την επαρχία Λεμεσού. Πιο συγκεκριμένα:
• Στην επαρχία Λευκωσίας θα διενεργηθούν 88 πλειστηριασμοί για 113 ακίνητα αξίας 27.509.950 ευρώ.
• Στην επαρχία Λεμεσού θα διενεργηθούν 49 πλειστηριασμοί για 59 ακίνητα αξίας 11.258.115 ευρώ.
• Στην επαρχία Λάρνακας θα διενεργηθούν 35 πλειστηριασμοί για 43 ακίνητα αξίας 16.540.000 ευρώ.
• Στην επαρχία Πάφου θα διενεργηθούν 48 πλειστηριασμοί για 73 ακίνητα αξίας 8.149.825 ευρώ.
• Στην επαρχία Αμμοχώστου θα διενεργηθούν 25 πλειστηριασμοί για 29 ακίνητα αξίας 5.287.250 ευρώ.

Τα ακριβότερα ακίνητα

Με βάση, πάντως, την έρευνα της ιστοσελίδας μας, στις 5 Ιουλίου θα επιχειρηθεί η εκποίηση του ακριβότερου ακινήτου. Ειδικότερα, στις 5 Ιουλίου είναι προγραμματισμένος ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διώροφης κατοικίας με πισίνα στην Πύλα, η οποία έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο γης περί τα 1.410 τ.μ. Σύμφωνα με την γνωστοποίηση, το ακίνητο επηρεάζεται από ανοικτούς φακέλους, ενώ για το ακίνητο εκδόθηκε πιστοποιητικό έγκρισης με σημειώσεις. Σημειώνεται ότι, αυτή τη στιγμή το ακίνητο ιδιοκατοικείται. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης του ακινήτου, έχει καθοριστεί στα 6.500.000 ευρώ και το ποσό εγγύησης στις 650.000 ευρώ.

Επίσης, στις 31 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός οικοπέδου 1.956 τ.μ. στην Έγκωμη, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί διώροφη κατοικία με υπόγειο και πισίνα, η οποία κατοικείται. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στα 2.360.000 ευρώ και το ποσό εγγύησης στις 236.000 ευρώ.

Στις 24 Ιουλίου, εξάλλου, θα επιχειρηθεί η εκποίηση χωραφιού συνολικής έκτασης 2.272 τ.μ. στη λεωφόρο Τσερίου στον Στρόβολο, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί εμπορικό συγκρότημα αποτελούμενο από δύο κτίρια. Τα εν λόγω κτίρια, αποτελούνται από τέσσερα καταστήματα, τα οποία λειτουργούν ως κατάστημα ένδυσης, κατάστημα πώλησης ειδών γυμναστικής, κατάστημα επίπλων και περίπτερο. Όλα τα καταστήματα αυτή τη στιγμή ενοικιάζονται. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στα 2.057.850 ευρώ και το ποσό εγγύησης στις 205.785 ευρώ.

Ακόμη, στις 20 Ιουλίου θα επιχειρηθεί η εκποίηση οικοπέδου 749 τ.μ. στην Αγλαντζιά, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί κατοικία που δεν αναφέρεται στην εγγραφή. Σύμφωνα με επιπρόσθετες πληροφορίες που παρέχει η εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων, η κατοικία έχει ανεγερθεί περί το 2006. Το ισόγειο αποτελείται από ενιαίο χώρο εισόδου/ καθιστικό, τραπεζαρία, open plan κουζίνα με island bar, τουαλέτα, ανελκυστήρα και κλιματοστάσιο. Ο όροφος αποτελείται από τρια en-suite υπνοδωμάτια, γραφείο και καθιστικό, ενώ το υπόγειο διαθέτει καθιστικό, μπαρ και πισίνα εσωτερικού χώρου. Εξωτερικά στο επίπεδο του υπογείου υπάρχει διπλός καλυμμένος χώρος στάθμευσης, κήπος, jacuzzi και περίφραξη. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στα 2.000.000 ευρώ, ενώ το ποσό εγγύησης στις 200.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, στις 24 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός μεριδίου 33/50 οικοπέδου στην περιοχή Τρυπιώτη στη Λευκωσία, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί πενταόροφο κτιριακό συγκρότημα αποτελούμενο από καταστήματα και διαμερίσματα. Σύμφωνα με την ειδοποίηση, προς εκποίηση τίθενται το ισόγειο κατάστημα με μεσοπάτωμα και 8 διαμερίσματα. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο 1.288.000 ευρώ και το ποσό εγγύησης στις 128.800 ευρώ.

Εξάλλου, στις 5 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός μεριδίου χωραφιού συνολικής έκτασης 6.362 τ.μ. στον Δήμο Αγίας Νάπας, για το οποίο έχει εξασφαλιστεί πολεοδομική άδεια για διαχωρισμό του σε 3 οικόπεδα. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο 1.130.000 ευρώ, ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό θα πρέπει να καταβάλουν ως ποσό εγγύησης 113.000 ευρώ.

Επιπλέον, στις 10 Ιουλίου είναι προγραμματισμένος ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός μεριδίου 2/5 χωραφιού έκτασης 39.233 τ.μ. στην Αραδίππου. Σύμφωνα με την ειδοποίηση, η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης του ακινήτου έχει καθοριστεί στο 1.069.200 ευρώ και το ποσό εγγύησης στις 106.920 ευρώ.

Τέλος, στις 28 Ιουλίου θα επιχειρηθεί ο ταυτόχρονος πλειστηριασμός τριών χωραφιών στον Δήμο Αραδίππου, εντός των οποίων έχει ανεγερθεί χοιροστάσιο. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο 1.054.000 ευρώ και το ποσό εγγύησης στις 105.400 ευρώ.

Στο «σφυρί» και ξενοδοχείο

Πέραν των πιο πάνω ακινήτων και όπως έχει αναφερθεί και εισαγωγικά, στις 3 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός δύο οικοπέδων στον Πεδουλά εντός του οποίου έχει ανεγερθεί ξενοδοχείο με την ονομασία «Mountain Rose Hotel Limited».

Με βάση τη ειδοποίηση, το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε περίπου το 1989 και ανακαινίστηκε μερικώς το 2010. Η κυρίως οικοδομή αποτελείται στο ισόγειο από τον χώρο υποδοχής, μπαρ και καφεστιατόριο ανοιχτού σχεδιασμού και δωμάτιο κουζίνα και στο μεσοπάτωμα αποτελείται από ανοιχτό χώρο εστιατορίου και αποχωρητήρια ανδρών/γυναικών.

Ο πρώτος όροφος αποτελείται από 15 χώρους δωματίων (κλίνες) με την κάθε κλίνη να διαθέτει ένα ντους/αποχωρητήριο και ο δεύτερος όροφος αποτελείται από 11 κενά ημιτελή, ξύλινης κατασκευής δωμάτια, διαχωρισμένα με γυψοσανίδες, τα οποία χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι. Το βοηθητικό κτίριο στα νότια αποτελεί υπόστεγο ενιαίο αποθηκευτικό χώρο και ένα δωμάτιο αποθήκης. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στις 532.800 ευρώ και το ποσό εγγύησης στις 53.280 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top