ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Ολομέλεια θα ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκποιήσεις - Που γέρνει η πλάστιγγα

Στην Ολομέλεια θα ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκποιήσεις - Που γέρνει η πλάστιγγα

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής θα τεθούν σήμερα (6/7) οι προτάσεις νόμου κομμάτων, τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, για το θέμα των εκποιήσεων.

Όπως όλα δείχνουν και μετά τις χθεσινές (5/7) ανακοινώσεις από πλευράς του Συνδέσμου Τραπεζών και του Συνδέσμου Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων για αναστολή των εκποιήσεων πρώτων κατοικιών μέχρι 350.000 ευρώ, φαίνεται πως η Κυβέρνηση κέρδισε τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να καταθέσει στη Βουλή ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων για το θέμα.

Ως εκ τούτου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η συζήτηση και ψήφιση των προτάσεων νόμου θα αναβληθεί για μία εβδομάδα και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν εκείνες οι κινήσεις από πλευράς Κυβέρνησης για να καθησυχαστούν ανησυχίες Βουλευτών, τότε οι προτάσεις θα επανέλθουν για ψήφιση στην Ολομέλεια την άλλη Πέμπτη (13/7). Σημειώνεται πως, θα είναι και η τελευταία Ολομέλεια της Βουλής και ακολούθως το Κοινοβούλιο θα αναστείλει τις εργασίες του για τις θερινές διακοπές.

Πάντως, παρότι χθες (5/7) ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, είχε δηλώσει ότι θα ενημερωθεί η Βουλή για το πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, εντούτοις, μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν το είχε πράξει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή του κ. Κεραυνού αναμένεται να σταλεί στους Βουλευτές εντός της μέρας και σίγουρα πριν το μεσημέρι, προκειμένου αυτή να μελετηθεί και τα κόμματα να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Χριστιάννα Ερωτοκρίτου, ανέφερε πως η συζήτηση για το πακέτο μέτρων αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου.

Όπως εξήγησε, η αναστολή των εκποιήσεων πρώτης κατοικίας αξίας μέχρι 350.000 ευρώ βοήθησε και δίνει χρόνο για να συζητηθεί το θέμα με πάσα λεπτομέρεια.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top