ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξυλοδαρμός 25χρονης Τ/κ: Δεν παραδέχονται ενοχή στις κατηγορίες οι δύο Ελληνοκύπριοι

Ξυλοδαρμός 25χρονης Τ/κ: Δεν παραδέχονται ενοχή στις κατηγορίες οι δύο Ελληνοκύπριοι

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου παρουσιάστηκαν σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουλίου οι δύο Ελληνοκύπριοι, ηλικίας 22 και 30 ετών, οι οποίοι φέρεται να επιτέθηκαν γύρω στις 03.30 τα ξημερώματα της 3ης Ιουνίου εναντίον Τουρκοκύπριας κοπέλας ηλικίας 25 ετών σε κεντρική περιοχή της Αγίας Νάπας, με αποτέλεσμα να πέσει από περιτοίχισμα ύψους 2 μέτρων και να κτυπήσει στο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες επίθεσης, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και στα αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Πρόληψης και της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών, με την υπόθεση να έχει οριστεί για ακρόαση στις 26 Σεπτεμβρίου.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η φερόμενη επίθεση εναντίον της κοπέλας έγινε μετά από διαπληκτισμό δύο ομάδων νεαρών στην Αγία Νάπα και μετά τη πτώση της από περιτοίχισμα, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου, αφού εξετάστηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς, διαπιστώθηκε ότι έφερε σπάσιμο δοντιού και εκχυμώσεις σε διαφορά μέρη του σώματος της.

Η 25χρονη τότε μετέβη στην ΑΔΕ Αμμοχώστου όπου και προέβη σε καταγγελία για την επίθεση. Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, η Αστυνομία συνέλαβε τους δύο άνδρες το απόγευμα της 3ης Ιουνίου.

Μετέπειτα η κοπέλα μετέβη το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουνίου στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και έδωσε συμπληρωματική κατάθεση ενώ έγινε και αναγνωριστική παράταξη.

Σημειώνεται ότι η 25χρονη δήλωσε ότι το περιστατικό έγινε το πρωί και είπε ότι αφού έφυγε από ένα χώρο διασκέδασης με φίλες της, παρενοχλήθηκε από τρεις Ελληνοκύπριους.

«Είχα μια πολύ κακή εμπειρία. Ο μεγαλύτερος παράγοντας που έπαιξε ρόλο σε αυτό το περιστατικό ήταν ότι ήμουν γυναίκα. Νομίζω ότι μάλλον ήταν πολύ μεθυσμένοι, δεν ξέρω αν έκαναν χρήση ναρκωτικών ή όχι. Mε ρώτησαν αν ήμουν Τουρκάλλα, ίσως αν έλεγα ότι είμαι Ισπανίδα επρόκειτο να δεχθώ ξανά επίθεση. Δεν θέλω να παρουσιάσω την επίθεση ως ρατσισμό. Νομίζω ότι θύμωσαν επειδή αρνήθηκα την παρενόχλησή τους», είχε δηλώσει.

Όπως ανέφερε η 25χρονη, ένας από τους Ελληνοκύπριους την έριξε από τοίχο δύο μέτρων.

«Λιποθύμησα στη σκέψη, άνοιξα τα μάτια μου στο νοσοκομείο. Όταν ξύπνησα, δεν ένιωσα τίποτα. Έπαθα ένα σοβαρό τραύμα. Ακόμα και όταν μιλούσα στην ελληνοκυπριακή Αστυνομία για το περιστατικό, δεν ήμουν ο εαυτός μου. Όταν πήγα στον βορρά και γύρισα σπίτι, δεν μιλούσα καν στη μητέρα μου. Αλλά οι φίλοι μου είπαν ότι έκλαψα πολύ», πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε επίσης ότι, μέλος της παρέας της 25χρονης κοπέλας φέρεται να είχε ρόπαλο στο αυτοκίνητο του.

Συγκεκρειμέμενα, ύστερα από αξιολόγηση οπτικού υλικού που παραλήφθηκε από τα κλειστά κυκλώματα βιντεο-παρακολούθησης και άλλα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, διαπιστώθηκε ότι μέλος της παρέας της 25χρονης, μετά την επίθεση εναντίον της, παρέλαβε από το όχημα του ένα ρόπαλο. Ο άνδρας εντοπίστηκε από την Αστυνοία και παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι κατείχε το συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top