ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Φόβοι για τον μικρό «Εμίλ» που εξαφανίστηκε - «Παίζουν» στα μεγάφωνα τη φωνή της μαμάς του

Γαλλία: Φόβοι για τον μικρό «Εμίλ» που εξαφανίστηκε - «Παίζουν» στα μεγάφωνα τη φωνή της μαμάς του

Ένα νήπιο δύο ετών εξαφανίστηκε από μια απομακρυσμένη περιοχή της νότιας Γαλλίας το Σάββατο (8/7) και οι ερευνητές παραδέχονται ότι αρχίζουν να φοβούνται τα χειρότερα καθώς η προσπάθεια αναζήτησης γίνεται πιο απελπισμένη.

Ο 2χρονος Εμίλ εθεάθη για τελευταία φορά να απομακρύνεται από την κατοικία των παππούδων του στο Βερνέ, έναν ορεινό οικισμό στο Alpes-de-Haute-Provence. Μέχρι χθες (11/7) η αρχική έρευνα είχε επεκταθεί σε μια τεράστια αεροπορική και επίγεια προσπάθεια, στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα που μεταδίδουν τη φωνή της μητέρας του παιδιού.

Η κοινότητα Βερνέ έχει αποκλειστεί για τους ξένους, καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν τυχόν εναπομείναντα στοιχεία για το πού βρίσκεται το αγόρι. «Η οικογένεια ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι για να πάει μια εκδρομή. Εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φευγαλέα στιγμή [απροσεξίας] για να φύγει», είπε ο Φρανσουά Μπαλίκ, δήμαρχος του Βερνέ στην τοπική τηλεόραση.

«Οι παππούδες του κατάλαβαν ότι δεν ήταν πια εκεί όταν πήγαν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο», είπε, σύμφωνα με τον Guardian. «Είναι ένα μικρό χωριό με 20 περίπου σπίτια… τα βλέπουμε όλα. Θα μπορούσε να είχε διανύσει κάποια απόσταση και ίσως να είχε χαθεί ή να κρυβόταν».

Έπεσε θύμα απαγωγής;

Οι ερευνητές απέκλεισαν αρχικά την πιθανότητα να έχει πέσει θύμα απαγωγής ο «Εμίλ» σημείωσε το πρακτορείο, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Εκτός από ελικόπτερα, η επίσημη έρευνα περιλαμβάνει εκατοντάδες χωροφύλακες –ή ένοπλους αστυνομικούς– καθώς και drones με θερμική κάμερα και σκυλιά ανιχνευτές.

«Ετοιμαζόμασταν για τη βραδινή λειτουργία, όταν μας είπαν ότι το παιδί είχε εξαφανιστεί», είπε στην La Provence η Mαρί Λορ η οποία διευθύνει ένα κοντινό εστιατόριο. «Πήγαμε όλοι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έχουμε ψάξει σε μέρη όπου θα μπορούσε να είναι, πραγματικά τον έχουμε ψάξει παντού».

Σχεδόν 800 άτομα βρέθηκαν για να βοηθήσουν στον καθαρισμό μιας ακτίνας τριών μιλίων, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο νομάρχης της Αλπ-ντε-Οτ-Προβάνς, Mαρκ Σαπουί. Μέχρι χθες το απόγευμα ωστόσο δεν υπήρχε καμία ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεση.

«Δεν έχουμε καμία ιδέα, καμία πληροφορία, κανένα στοιχείο που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτή την εξαφάνιση. Είμαστε στο ίδιο σημείο [όπως] χθες την ίδια ώρα» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η έλλειψη αποτελεσμάτων έχει προκαλέσει απαισιοδοξία, δήλωσε εκπρόσωπος στο Le Point. «Φυσικά, έχουμε ακόμα ελπίδες να τον βρούμε ζωντανό, αλλά αλλού. Αν ήταν νεκρός στην περιοχή, θα τον μύριζαν τα σκυλιά. Αν ήταν ζωντανός και κρυμμένος, θα τον βρίσκαμε επίσης με τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν» είπε.

Καθώς η έρευνα βρίσκεται στην τέταρτη πλήρη ημέρα της, η μητέρα του Εμίλ, μια πιστή καθολική, ζήτησε από τον κόσμο να προσευχηθεί για την επιστροφή του γιου της στο όνομα της Benoîte Rencurel, μιας βοσκοπούλας που ισχυρίστηκε ότι είχε δει μια εμφάνιση της Παναγίας.

Μνήμες από την υπόθεση Γκρέγκορι

Για κάποιους, η εξαφάνιση του Εμίλ πιθανότατα φέρνει οδυνηρές μνήμες από τη δολοφονία του Γκρέγκορι Βιλεμάν, ενός τετράχρονου αγοριού που βρέθηκε νεκρός στον ποταμό Vologne λίγες ώρες μετά την απαγωγή του από την αυλή των γονιών του στο Lépanges-sur-Vologne στις 16 Οκτωβρίου του 1984.

Στα χρόνια που προηγήθηκαν της δολοφονίας του, οι γονείς του είχαν λάβει απειλητικές κλήσεις και γράμματα από έναν ανώνυμο αποστολέα, σύμφωνα με το France24. Λίγες μέρες αφότου βρέθηκε το σώμα του αγοριού, έλαβαν ένα άλλο σημείωμα που αναλάμβανε την ευθύνη για το έγκλημα.

Η έρευνα που ακολούθησε -που αναφέρεται από τον Τύπο ως l'Affaire Grégory, ή "The Gregory Affair"-ήταν θέμα συζήτησης για χρόνια και οδήγησε σε πέντε ξεχωριστές συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής της μητέρας του Γκρέγκορι, Κριστίν το 1985.

Τόσο ο πατέρας της Κριστίν όσο και ο πατέρας του Γκρέγκορι, Ζαν-Μαρί, αποζημιώθηκαν για δικαστική αδικία πριν από τη σύλληψη τριών νέων υπόπτων – της θείας, της προγιαγίας και του θείου του παιδιού, τον Ιούνιο του 2017, ανέφερε το BBC. Ο Ζαν-Μισέλ Λαμπέρ ο δικαστής που ήταν υπεύθυνος για την αρχική έρευνα για τον θάνατο τοτ αυτοκτόνησε ένα μήνα αργότερα.

Πηγή: Newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top