ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠτΔ: Αποκαλύπτει σχεδιασμούς για 'Φορέα για χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων'

ΠτΔ: Αποκαλύπτει σχεδιασμούς για 'Φορέα για χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων'

Φορέα Ανάπτυξης Επιχειρήσεων σχεδιάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, με στόχο τη χρηματοδοτική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αυτό αποκαλύπτει σε αποκλειστική συνέντευξη του στον Επιχειρηματικό Οδηγό B2B Κύπρου-Ελλάδας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι τα χρηματοδοτικά κενά θα καλύπτονται μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, ιδίως σε τομείς προτεραιότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτηρίζει τον φορέα ως εμβληματικό έργο που θα συνεισφέρει στις προσπάθειες για βελτίωση της συνεργασίας με τις τράπεζες, το επενδυτικό κλίμα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα των υψηλών επιτοκίων, ο κ. Χριστοδουλίδης τονίζει ότι ο τραπεζικός τομέας πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για μείωση των δανειστικών επιτοκίων και χρεώσεων προς τα νοικοκυριά, δεδομένων και των σημαντικών κερδών που αναμένεται να σημειώσει την επόμενη διετία.

Στον Οδηγό που μόλις κυκλοφόρησε στα περίπτερα, εκτός της ενδιαφέρουσας συνέντευξης του Προέδρου Χριστοδουλίδη, δημοσιεύονται ακόμα 13 συνεντεύξεις Υπουργών, Πρεσβευτών, Προέδρων Οργανισμών και σημαντικών παραγόντων των οικονομιών Κύπρου-Ελλάδας.

Στις συνεντεύξεις που καλύπτουν σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομίας, κατατίθενται προτάσεις και εισηγήσεις για στενότερη οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας.

Ακόμα, ο Οδηγός περιέχει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στις οικονομίες των δυο χωρών και παρουσιάζει τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στους διάφορους τομείς.

Επίσης, εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών από τις δυο χώρες μιλούν για τα σχέδια τους και την επιχειρηματική συνεργασία στις δυο αγορές.

Τέλος, ο οδηγός παρουσιάζει σ’ ένα μοναδικό κατάλογο Yellow Pages τις επιχειρήσεις της Κύπρου στην Ελλάδα και τις Ελλαδικές στην Κύπρο.

Ο Οδηγός, σε 200 σελίδες, είναι διαθέσιμος εκτός από τα περίπτερα της Κύπρου και στην εκδότρια εταιρεία FMW Financial Media Way (τηλ: Κύπρος: 22342005, τηλ. Ελλάδας: 2107244293)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top