ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Κοντίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Test Event των Ολυμπιακών

Ο Κοντίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Test Event των Ολυμπιακών

Ένα μετάλλιο που έλειπε από την τεράστια συλλογή του, αυτό του Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων, κατέκτησε χθες ο Παύλος Κοντίδης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, μετά από έναν πολύ καλό αγώνα που διήρκεσε όλη τη βδομάδα, ο Κύπριος ιστιοπλόος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Προολυμπιακό που διεξήχθη στα νερά της Μασσαλίας, εκεί που ακριβώς σε έναν χρόνο (28 Ιουλίου – 8 Αυγούστου 2024) θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Κοντίδης ανέβηκε στο βάθρο χάρη στην 3η θέση στην κούρσα μεταλλίων, αφού έως τη 10η ιστιοδρομία ήταν 4ος. Πρώτος τερμάτισε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του «Τόκυο 2020» Matt Wearn που κέρδισε την κούρσα μεταλλίων, ξεπερνώντας το Βρετανό Michael Beckett.

Πλέον, όλη η προσοχή για τον Κοντίδη στρέφεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της Χάγης τον προσεχή μήνα όπου τα αγωνίσματα Laser (ILCA) θα διεξαχθούν 13-20 Αυγούστου. Στη Χάγη θα δοθούν και οι πρώτες Ολυμπιακές προκρίσεις.

Σημειώνεται πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας διεξάγεται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια και σε αυτό συμμετέχουν όλες οι Ολυμπιακές κατηγορίες. Στη Χάγη επρόκειτο να γίνει το 2022 αλλά μετατέθηκε για έναν χρόνο λόγω της πανδημίας, ενώ το προηγούμενο έγινε το 2018 και είχε νικητή τον Παύλο Κοντίδη.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Κοντίδης εξέφρασε τη χαρά του για το χάλκινο μετάλλιο. «Ήταν δύσκολη βδομάδα. Τόσο ο Αυστραλός όσο και ο Βρετανός έκαναν πολύ καλό αγώνα. Αντιμετωπίσαμε όλων των ειδών τις συνθήκες αυτή τη βδομάδα», είπε και σημείωσε πως έχει βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα σε θέματα στρατηγικής και άλλα.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθε αυτό το αποτέλεσμα στα Ολυμπιακά νερά. Παρότι είχα δύσκολες προπονήσεις στα προπονητικά καμπ που προηγήθηκαν, εντούτοις, κατάφερα να διεκδικώ μετάλλιο ως το τέλος και να το κερδίσω. Η κούρσα μεταλλίων ήταν δύσκολη αλλά κατάφερα να είμαι μπροστά και πιστεύω ότι τόσο στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είμαι ακόμα καλύτερος», ανέφερε, τέλος, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης.

Σημειώνεται πως ο αγώνας ήταν μια πραγματική προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων με μόνο ένα σκάφος από κάθε χώρα και με πλήρη λειτουργία των συστημάτων αποτελεσμάτων. Συμμετείχαν και οι δέκα Ολυμπιακές κατηγορίες σε Άνδρες και Γυναίκες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top