ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιαπωνία εξέδωσε προειδοποιήσεις για θερμοπληξία εν μέσω καύσωνα

Η Ιαπωνία εξέδωσε προειδοποιήσεις για θερμοπληξία εν μέσω καύσωνα

Η Ιαπωνία εξέδωσε την Κυριακή προειδοποιήσεις για θερμοπληξία σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς υψηλές θερμοκρασίες, σχεδόν ρεκόρ, εξαπλώθηκαν σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ παράλληλα σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν άλλες περιοχές.

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK προειδοποίησε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ανήλθαν σε επικίνδυνα για τη ζωή επίεπδα, καθώς ο υδράργυρος ανέβηκε σχεδόν στους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Τόκυο.

"Παρακαλούμε να παραμένετε ενυδατωμένοι και να χρησιμοποιείτε σωστά τον κλιματισμό και να αποφεύγετε εξόδους που φαίνονται δύσκολες", ανέφερε ένας παρουσιαστής ειδήσεων.

Η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποιήσεις για θερμοπληξία σε 20 από τις 47 νομαρχίες της χώρας, κυρίως στο ανατολικό και το νοτιοδυτικό τμήμα, κάτι που επηρεάζει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος έφτασε τους 39,7 και 38,9 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία στην Ιαπωνία ήταν 41,1 βαθμοί Κελσίου, αρχικά το 2018 και στη συνέχεια επαναλήφθηκε το 2020. Ορισμένα μέρη έζησαν την Κυριακή τις υψηλότερες θερμοκρασίες τους εδώ και περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταρρακτώδεις βροχές στη βόρεια Ιαπωνία, όπου καταγράφηκαν πλημμύρες και τουλάχιστον μία κατολίσθηση.

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός σε ένα αυτοκίνητο που βυθίστηκε σε χωράφι ρυζιού, είπε η αστυνομία στο AFP, μία εβδομάδα μετά τον θάνατο επτά ανθρώπων από παρόμοια καιρικά φαινόμενα στο νοτιοδυτικό μέρος της χώρας.

Η Ιαπωνία βιώνει την ετήσια περίοδο των ισχυρών βροχοπτώσεων, που συχνά συνοδεύονται από πλημμύρες και κατολισθήσεις, καθώς επίσης και θύματα. Οι επιστήμονες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή ενισχύει τον κίνδυνο από έντονες βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία και αλλού, καθώς μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα οδηγεί στην κατακράτηση περισσότερου νερού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top