ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημητρίου: Προχώρησε σε οικειοθελή κατάθεση στην Επ. Δεοντολογίας για τα τηλεοπτικά στο ποδόσφαιρο

Δημητρίου: Προχώρησε σε οικειοθελή κατάθεση στην Επ. Δεοντολογίας για τα τηλεοπτικά στο ποδόσφαιρο

Γραπτή δήλωση αναφορικά για την οικειοθελή κατάθεσή στου Στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Αθλητισμού σε σχέση με το ποδόσφαιρο, εξέδωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, προχώρησε σε οικειοθελή κατάθεση όταν ενημερώθηκε πως δεν παραδόθηκαν στους ερευνώντας λειτουργούς τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων της Επιτροπής Θεσμών του Κοινοβουλίου για την υπόθεση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τη συμφωνία ΚΟΠ-Cyta και κατά πόσο προκύπτει ασυμβίβαστο με τη θέση του Προέδρου της ΚΟΠ.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του κ. Δημητρίου:

Χθες (18/7) προέβηκα σε οικειοθελή κατάθεση στους ερευνώντες λειτουργούς που διορίστηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, με όρους εντολής να διερευνήσουν αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις παραγωγές τηλεοπτικών αγώνων, και τη συμφωνία της Cyta με την ΚΟΠ για παραχώρηση δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων στην Cyta και κατά πόσο προκύπτει ασυμβίβαστο με τη θέση του Προέδρου της ΚΟΠ ή η τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος που προνοείται στο νόμο.

Η εξέλιξη της οικειοθελούς κατάθεσής μου προέκυψε μετά που ενημερώθηκα πως η Βουλή των αντιπροσώπων αποφάσισε να μην παραδώσει στους ερευνώντες λειτουργούς τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων της Επιτροπής Θεσμών του Κοινοβουλίου, στις 24 Μαΐου και στις 14 Ιουνίου 2023, στη βάση των οποίων προέκυψε και η αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί και η έρευνα.

Θεωρώ την απόφαση της Βουλής για τη μη αποστολή των πρακτικών δύο ανοικτών συνεδριάσεων εντελώς ακατανόητη. Εμείς θα πρέπει να λειτουργούμε με ένα τρόπο που να διευκολύνει τέτοιες έρευνες και να ενθαρρύνει και τους πολίτες να τις ενισχύουν. Προσωπικά αυτό πιστεύω και είναι για αυτό που χθες προέβηκα σε αυτή μου την πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες

Eurovision 2024: Tι ρούχο ετοιμάζει ο Κουδουνάρης για τη Silia Kapsis on stage; Το video στο Tik Tok



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top