ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημητρίου: Προχώρησε σε οικειοθελή κατάθεση στην Επ. Δεοντολογίας για τα τηλεοπτικά στο ποδόσφαιρο

Δημητρίου: Προχώρησε σε οικειοθελή κατάθεση στην Επ. Δεοντολογίας για τα τηλεοπτικά στο ποδόσφαιρο

Γραπτή δήλωση αναφορικά για την οικειοθελή κατάθεσή στου Στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Αθλητισμού σε σχέση με το ποδόσφαιρο, εξέδωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, προχώρησε σε οικειοθελή κατάθεση όταν ενημερώθηκε πως δεν παραδόθηκαν στους ερευνώντας λειτουργούς τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων της Επιτροπής Θεσμών του Κοινοβουλίου για την υπόθεση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τη συμφωνία ΚΟΠ-Cyta και κατά πόσο προκύπτει ασυμβίβαστο με τη θέση του Προέδρου της ΚΟΠ.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του κ. Δημητρίου:

Χθες (18/7) προέβηκα σε οικειοθελή κατάθεση στους ερευνώντες λειτουργούς που διορίστηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, με όρους εντολής να διερευνήσουν αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις παραγωγές τηλεοπτικών αγώνων, και τη συμφωνία της Cyta με την ΚΟΠ για παραχώρηση δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων στην Cyta και κατά πόσο προκύπτει ασυμβίβαστο με τη θέση του Προέδρου της ΚΟΠ ή η τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος που προνοείται στο νόμο.

Η εξέλιξη της οικειοθελούς κατάθεσής μου προέκυψε μετά που ενημερώθηκα πως η Βουλή των αντιπροσώπων αποφάσισε να μην παραδώσει στους ερευνώντες λειτουργούς τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων της Επιτροπής Θεσμών του Κοινοβουλίου, στις 24 Μαΐου και στις 14 Ιουνίου 2023, στη βάση των οποίων προέκυψε και η αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί και η έρευνα.

Θεωρώ την απόφαση της Βουλής για τη μη αποστολή των πρακτικών δύο ανοικτών συνεδριάσεων εντελώς ακατανόητη. Εμείς θα πρέπει να λειτουργούμε με ένα τρόπο που να διευκολύνει τέτοιες έρευνες και να ενθαρρύνει και τους πολίτες να τις ενισχύουν. Προσωπικά αυτό πιστεύω και είναι για αυτό που χθες προέβηκα σε αυτή μου την πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top