ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 3 πρώτοι των πρώτων στις Παγκύπριες Εξετάσεις στο «Τ» - Τα συναισθήματα και το μυστικό της επιτυχίας για το απόλυτο «20»

Οι 3 πρώτοι των πρώτων στις Παγκύπριες Εξετάσεις στο «Τ» - Τα συναισθήματα και το μυστικό της επιτυχίας για το απόλυτο «20»

Ικανοποίηση, ενθουσιασμός, αλλά και μερική απογοήτευση, είναι τα βασικά συναισθήματα που διακατέχουν τους τρεις πρώτους των πρώτων στις Παγκύπριες Εξετάσεις, οι οποίοι πέτυχαν το απόλυτο «20».

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, μοιράζονται μαζί μας και το μυστικό της επιτυχίας και πώς κατάφεραν να φθάσουν τον πολυπόθητο στόχο τους.

Η πρώτη των πρώτων Γιούλια Γιάννουκου, απόφοιτος του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στη Σχολή Αγγλικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, τόνισε στην ιστοσελίδα μας πως «δεν στερήθηκα κάτι, διάβαζα με μέτρο».

Όπως είπε, «είχα εξαιρετικούς καθηγητές φέτος, τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριο. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθειά τους», υπογράμμισε δηλώνοντας πολύ ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα, «γιατί η Σχολή που πέρασα ήταν η πρώτη μου επιλογή οι αγγλικές σπουδές κι εξαρχής ήθελα να περάσω Πανεπιστήμιο Κύπρου».


Η Γιούλια Γιάννουκου.

Από την πλευρά της, η Μικαέλα Αντωνίου, απόφοιτη του Λυκείου Κύκκου Β, η οποία εξασφάλισε θέση στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Πολιτική Επιστήμη) Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανέφερε στο ThemaOnline ότι είναι πολύ ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα και πως νιώθει μεγάλη ανακούφιση. «Ελπίζω ότι όλοι μαθητές πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε πως «το διάβασμα ήταν όσο έπρεπε. Ήταν φυσικά σημαντικό να έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά παράλληλα να διατηρούμε μία ισορροπία για να μπορούμε να αποδίδουμε», σημειώνοντας ότι «πιθανότατα θα κρατήσω τη θέση, αν και θα δω και κάποιες άλλες επιλογές που έχω υπόψη μου».


Η Μικαέλα Αντωνίου.

Σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες, τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων δεν ικανοποίησαν ιδιαίτερα τον Σίμο Αντωνίου, απόφοιτο του Λύκειο Αγίου Νικολάου, ο οποίος με το απόλυτο «20» εξασφάλισε θέση στη Σχολή Οικονομικών (Οικονομικά) του Πανεπιστημίου Κύπρου. Όπως εξήγησε στο ThemaOnline «δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα γιατί ακολουθούσα λάθος κλάδο στο σχολείο κι ως εκ τούτου δεν μπορούσα να διεκδικήσω θέση στη Σχολή που ήθελα να περάσω».

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως «δεν θα πάρω τη θέση που εξασφάλισα και θα αναμένω να δώσω ξανά εξετάσεις του χρόνου και θα προσπαθήσω να περάσω στη Σχολή που επιθυμώ», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «είναι η καλύτερη επιλογή σε ένα ατυχές σενάριο». Σε ερώτηση για το μυστικό της επιτυχίας, ο Σίμος Αντώνιου αρκέστηκε στο να δηλώσει πως «διάβαζα όσο έπρεπε».


Ο Σίμος Αντωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top