ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει να προκαλεί ο Τατάρ: «Αν δεν είχε εισβάλει η Τουρκία, η Κύπρος θα ήταν χειρότερη από την Κρήτη»

Συνεχίζει να προκαλεί ο Τατάρ: «Αν δεν είχε εισβάλει η Τουρκία, η Κύπρος θα ήταν χειρότερη από την Κρήτη»

«Με την εισβολή στην Κύπρο το 1974 η Τουρκία σταμάτησε τα σχέδια της χούντας για ένωση με την Ελλάδα και τους άφησε άναυδους», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, με αφορμή την αυριανή μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Ερσίν Τατάρ είπε πως «αν δεν είχε γίνει αυτή η επιχείρηση, η Κύπρος θα ήταν χειρότερη από την Κρήτη. Θα είχαν εξαφανίσει όλους τους Τούρκους στο νησί».

Υποστήριξε πως «επί πρώην Προέδρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ελήφθησαν οικονομικά μέτρα για να απωθήσουν τους Τούρκους από το νησί», προσθέτοντας ότι «η χούντα που κατέλαβε την εξουσία στην Αθήνα το 1967 προσπάθησε να προσαρτήσει την Κύπρο υποστηρίζοντας τρομοκρατικές ομάδες που ήθελαν να την ενώσουν με την Ελλάδα, περικυκλώνοντας έτσι την Τουρκία».

Ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι, «εργάζονταν για να μετατρέψουν πλήρως την Κύπρο σε ελληνικό νησί, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα και τους νόμους της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο, για να αλλάξουν τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα προς όφελός τους». Πρόσθεσε ότι «στις 20 Ιουλίου 1974, η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο σταμάτησε όλα αυτά τα σχέδια και τα άφησε άναυδους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top