ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χ. Καραολής: «Οι Κύπριοι ΗΒ σταθεροί στην εκστρατεία για ενωμένη Κύπρο»

Χ. Καραολής: «Οι Κύπριοι ΗΒ σταθεροί στην εκστρατεία για ενωμένη Κύπρο»

Δήλωση με την οποία επισημαίνει πως «ακόμα μία οδυνηρή χρονιά περνάει» εξέδωσε ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστος Καραολής για να σημαδέψει την 49η τραγική επέτειο της εισβολής.

«Οι Κύπριοι του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένουμε σταθεροί στην εκστρατεία μας για μία ελεύθερη, ενωμένη Κύπρο και για ένα τέλος στην παράνομη κατοχή της Τουρκίας», συνέχισε ο κ. Καραολής.

Σημείωσε δε πως η Τουρκία αυξάνει την επιθετικότητά της όσο περνάει ο χρόνος, παραπέμποντας στις κινήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Βαρώσι.

«Πιο πρόσφατα, η Τουρκία αρνήθηκε να επαναρχίσει διαπραγματεύσεις και να συμμετάσχει σε δικοινοτικά προγράμματα χωρίς αναγνώριση του παράνομου κατοχικού καθεστώτος. Εμείς στην Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία στο ΗΒ συνεχίζουμε κάθε προσπάθεια να ηγούμαστε της εκστρατείας της κοινότητας των Κυπρίων του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου και για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, όπως έχουμε κάνει επί 49 χρόνια», κατέληξε ο κ. Καραολής.

Η Ομοσπονδία τίμησε τη σοβαρότητα της τραγικής επετείου με μια σειρά εκδηλώσεων και ενεργειών στο Λονδίνο: τη διαδικτυακή εκστρατεία Hands Off Cyprus μέσω της οποίας μηνύματα έλαβε το 60% των Βρετανών βουλευτών, την ετήσια εκδήλωση στο βρετανικό κοινοβούλιο με τη συμμετοχή του Υπ. Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου, μνημόσυνο για τα θύματα της εισβολής, επίδοση ψηφίσματος στον Βρετανό Πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και κατάθεση στεφάνου στο Κενοτάφιο του Λονδίνου στη μνήμη όσων υπερασπίστηκαν την Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top