ΔΙΕΘΝΗ

«Τρελάθηκε» ο καιρός στην Ευρώπη: Ποιοι «καίγονται» και ποιοι κινδυνεύουν από καταιγίδες

«Τρελάθηκε» ο καιρός στην Ευρώπη: Ποιοι «καίγονται» και ποιοι κινδυνεύουν από καταιγίδες

Στα δύο έχει χωριστεί η Ευρώπη. Από τη μία πλευρά, σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο με τις θερμοκρασίες να είναι ασυνήθιστα ψηλές και από την άλλη σε χώρες όπως η Ιταλία, η Κροατία, η Σλοβενία και η Βοσνία έχουν ξεσπάσει σφοδρές βροχοπτώσεις.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, τρεις στην Κροατία και ένας στη Σλοβενία, σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων, συμπεριλαμβανομένων δύο στο Ζάγκρεμπ όπου επίσης πλημμύρισε ένα νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το τρίτο θύμα στην Κροατία είναι 40χρονος άνδρας που σκοτώθηκε όταν δέντρο που ξεριζώθηκε από την καταιγίδα έπεσε στο φορτηγό του στα ανατολικά της χώρας.

Στο Ζάγκρεμπ, ομάδες επιχείρησαν το πρωί να απομακρύνουν τα συντρίμμια από τους δρόμους με τις αρχές να προτρέπουν τους ανθρώπους να μην επισκέπτονται πάρκα όπου έχουν ξεριζωθεί δέντρα και στύλοι ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πέσει. Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν και πτώση γερανού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά το άτομο που επέβαινε στην καμπίνα.

Στη γειτονική Σλοβενία, ένα άτομο σκοτώθηκε από πτώση δέντρου κοντά στη λίμνη Μπλεντ και μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Μπρκο στην βόρεια Βοσνία κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα, στη βόρεια επαρχία Βοϊβοντίνα της Σερβίας, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και περίπου 40 άλλοι ελαφρύτερα από την πτώση κλαδιών και από συντρίμμια που τα πήρε ο άνεμος έπειτα από καταιγίδα που εκδηλώθηκε, είπαν οι αρχές.

Στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, δεκάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν από την πτώση δέντρων και κλαδιών, αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων.

Μεγάλη χαλαζόπτωση σημειώθηκε, την ίδια στιγμή, στην περιφέρεια Βένετο της βορειοανατολικής Ιταλίας. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της περιφέρειας, Λούκα Τζάια, τουλάχιστον εκατόν δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν από το χαλάζι, εξαιτίας της ολισθηρότητας των δρόμων και από τζάμια που έσπασαν λόγω της κακοκαιρίας. Κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Έπεσε χοντρό χαλάζι, στο μέγεθος μπάλας του τένις», γράφει ο ιταλικός Τύπος. Μεγάλες ζημιές καταγράφηκαν στις καλλιέργειες, σε στέγες σπιτιών αλλά και εξαιτίας πτώσης δέντρων. Στην Πάδοβα, στην Βενετία, στην Βιτσέντσα και στην Βερόνα οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν σειρά επιχειρήσεων για να μετακινήσουν μεγάλους κορμούς δέντρων από τους δρόμους.

Πρόκειται για περιφέρεια που παράγει πολλά γνωστά ιταλικά κρασιά και οι οινοπαραγωγοί ετοιμάζονται να ζητήσουν τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση της Ρώμης.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top