ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανησυχία για τις φωτιές τελευταίων ωρών - Συστάσεις προς το κοινό από το Τμήμα Δασών

Ανησυχία για τις φωτιές τελευταίων ωρών - Συστάσεις προς το κοινό από το Τμήμα Δασών

Ανησυχία προκαλούν στο Τμήμα Δασών οι έξι πυρκαγιές των τελευταίων ωρών το οποίο τονίζει πως ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης πυρκαγιών παραμένει για όγδοη συνεχή ημέρα σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» και επαναλαμβάνει αυστηρές συστάσεις προς το κοινό.

Σε ανακοίνωση καλεί το κοινό να δράσει και φέτος με συνείδηση ευθύνης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Ιδιαίτερη προσοχή τονίζει πως πρέπει να δοθεί και στα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τις εξατμίσεις διαφόρων ηλεκτρογεννητριών ή υδραντλιών στο ύπαιθρο.

Σημειώνεται ότι το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων απαγορεύεται και ότι το άναμμα φωτιάς οπουδήποτε στην ύπαιθρο απαγορεύεται, πλην για την παρασκευή φαγητού εντός των ειδικά επιτρεπόμενων και διαμορφωμένων χώρων που βρίσκονται σε οργανωμένους εκδρομικούς και κατασκηνωτικούς χώρους.

Τονίζεται ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Βρέξιμο, νεροπίστολα και νερόφουσκες: Η «γέννηση» του κατακλυσμού και τα έθιμα στην ΚύπροΣοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Νεαρός οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top