ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σηκώνει μανίκια το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο – Πότε θα συνέλθει πρώτη φορά

Σηκώνει μανίκια το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο – Πότε θα συνέλθει πρώτη φορά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, η πρώτη σύσκεψη με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου μετά τη σύσταση του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η συζήτηση που διεξήχθη κατά τη σύσκεψη ήταν πολύ εποικοδομητική, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν τις εργασίες του.

Πρόσθεσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο θα συγκληθεί για πρώτη φορά, για συζήτηση πρακτικών θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του.

Είπε ακόμη ότι με τη λειτουργία του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου θα γίνονται οι επιλογές για διορισμούς, αρχικά στους 11 ημικρατικούς οργανισμούς μέσα από μια ανοικτή και διαφανή διαδικασία στη βάση αξιοκρατικών κριτηρίων.

Πρόσθεσε ότι η λειτουργία του θα συμβάλει στην προαγωγή της αξιοκρατίας, κάτι που και η κοινωνία ζητά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ιεραρχεί πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλιο των ημικρατικών οργανισμών πριν τη λήξη της θητείας τους, ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είπε, τέλος, ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι τα ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών να γίνουν ακόμη πιο παραγωγικά και να συμβάλουν στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν σε διπλό ταμπλό προσβλέποντας σε ανταλλάγματα

Τίγκα στην πολυτέλεια τα γραφεία του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας – Πόσα θα κοστίσει και τι θα περιλαμβάνει

Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων σε γάμους; Τι ισχύει με την έκδοση άδειας

Εξαπάτησε εταιρεία στη Λεμεσό και έκλεψε πέραν των 93 χιλιάδων ευρώ - Χειροπέδες σε 60χρονο

«Καμίνι» η Κύπρος: Στους 42 βαθμούς η θερμοκρασία - Kίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Θρήνος για τους δύο πιλότους - Πώς έγινε η τραγωδία με τη συντριβή

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top