ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες αντιδράσεις από κόμματα για την πρόσκληση Σ. Ιωάννου σε Ουλουτσάι στην αντικατοχική Αμμόχωστο

Έντονες αντιδράσεις από κόμματα για την πρόσκληση Σ. Ιωάννου σε Ουλουτσάι στην αντικατοχική Αμμόχωστο

Την αντίδραση των κομμάτων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δήμαρχου Αμμοχώστου, Σίμο Ιωάννου, για τη συμμετοχή του Τουρκοκύπριου «Δήμαρχου» Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλουτσάι, στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 5 Αυγούστου.

Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννου στο Πρωινό Δρομολόγιο του ΡΙΚ, είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για το θέμα και ήταν ενήμερος. Ο κ. Ιωάννου δήλωσε επίσης ότι την πρόσκληση προς τον Ουλουτσάι απηύθηνε ο πρόεδρος της επιτροπής πολιτιστικών του Δήμου Αμμοχώστου Νίκος Κάρουλλας, σε συνεννόηση με τον Δήμο.

Αυτούσιες οι ανακοινώσεις των κομμάτων:

ΔΗΚΟ: Αποτελεί πρόκληση και στέλνει λανθασμένα μηνύματα

«Η ενέργεια του δημάρχου Αμμοχώστου, δρα Σίμου Ιωάννου, να προσκαλέσει τον τουρκοκύπριο λεγόμενο δήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη φετινή αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος Αμμοχώστου, αποτελεί πρόκληση και στέλνει λανθασμένα μηνύματα.

Ο φορέας ενός ψευδοθεσμού της κατεχόμενης Αμμοχώστου, που ουδέποτε έχει αντιταχθεί στις τουρκικές μεθοδεύσεις για σταδιακό άνοιγμα και εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν μπορεί να παρευρίσκεται σε μια αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής της πατρίδας μας.

Θα είναι πάντοτε καλοδεχούμενοι σε αντικατοχικές εκδηλώσεις οι τουρκοκύπριοι, που με προσωπικό κόστος, επιλέγουν να είναι απέναντι στην κατοχική Τουρκία και στο ψευδοκράτος και όχι όσοι απολαμβάνουν τα προνόμια των ψευδοθεσμών, που έχουν παρανόμως θεσπιστεί.

Οι εν γένει προσπάθειες του δημάρχου Αμμοχώστου, δρα Σίμου Ιωάννου, και μελών του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου για δημιουργία ενός ιδεολογικοπολιτικού τετελεσμένου, δυστυχώς, διχάζουν τον κόσμο της Αμμοχώστου».

ΕΔΕΚ: Απαράδεκτη η πρόσκληση του ψευδοδημάρχου στην αντικατοχική εκδήλωση της Αμμοχώστου

«Απαράδεκτη από κάθε άποψη ήταν η ενέργεια του Δημάρχου Αμμοχώστου να προσκαλέσει στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου, τον ψευδοδήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Ο εν λόγω λεγόμενος «δήμαρχος» έχει σφετεριστεί μέχρι και το δημαρχείο της κατεχόμενης πόλης και εγκαταστάθηκε εντός του κτιρίου και επικροτεί τον εποικισμό της Αμμοχώστου, στον οποίο προχωρούν η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, κατά παράβαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεν είναι δυνατό, σε μια αντικατοχική εκδήλωση να προσκαλείται ένας παράνομος θεσμός του ψευδοκράτους, που αναδείχτηκε στη θέση αυτή με παράνομες διαδικασίες και δεν καλύπτεται ούτε από το Σύνταγμα του 1960, όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται κάποιοι, ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου.

Επιπρόσθετα, η ΕΔΕΚ καταγγέλλει τη διαδικασία που ακολούθησε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, δηλαδή να φέρει ενώπιον τετελεσμένων αποφάσεων το Δημοτικό Συμβούλιο, να προβαίνει στην πρόσκληση προς τον ψευδοδήμαρχο και μετά να καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να την επικυρώσει, ενώ η αρμόδια για την αντικατοχική εκδήλωση επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχει συνεδριάσει εδώ και επτά χρόνια.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου και αυτοί που επικύρωσαν τις ενέργειες του, έχουν υποβαθμίσει την εκδήλωση από αντικατοχική σε δικοινοτική, στέλνοντας λανθασμένα μηνύματα προς την κατοχική Τουρκία, προς το εσωτερικό και το εξωτερικό και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό από την ΕΔΕΚ, η οποία δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση».

ΕΛΑΜ: Η Παράταξή μας είναι η μόνη που κρατά άσβεστη την φλόγα του αντικατοχικού αγώνα

«Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου, εκτός από απαράδεκτα, είναι και καταδικαστέα.

Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι η μοναδική φωνή εθνικής αντιπολίτευσης είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αφού ήταν η μόνη αρνητική ψήφος.

Την ώρα που κάποιοι υποβαθμίζουν το Κυπριακό σε μια διαφορά μεταξύ δύο κοινοτήτων, το ΕΛΑΜ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που συνεχίζει να μιλάει για «εισβολή, κατοχή, εθνοκάθαρση και εποικισμό».

Την ώρα που όλοι ξέχασαν, η Παράταξή μας είναι η μόνη που κρατά άσβεστη την φλόγα του αντικατοχικού αγώνα, μετουσιώνοντας σε πράξη το «Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι».

ΔΗΠΑ: Η συμμετοχή του λεγόμενου δήμαρχου στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου μπορεί να ερμηνευθεί ως κοινή έκφραση βούλησης για λύση του κυπριακού

«H πρωτοβουλία του Δήμου Αμμοχώστου να προσκαλέσει στην αντικατοχική εκδήλωση, τον λεγόμενο δήμαρχο της κατεχόμενης πόλης, θα πρέπει να τύχει λεπτού και προσεκτικού χειρισμού, προκειμένου να μην στείλει λάθος μηνύματα εντός και εκτός Κύπρου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφεθεί να παρερμηνευθεί – κυρίως από την κατοχική δύναμη – ως μια συνήθης εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα, που σίγουρα δεν είναι.

Η συμμετοχή του λεγόμενου δημάρχου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, στην παρουσία, μάλιστα του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων κρατικών αξιωματούχων, μπορεί κάλλιστα να ερμηνευθεί και ως έμμεση αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και να αποτελέσει ευκαιρία για να σταλεί το σωστό μήνυμα σε σχέση με το Κυπριακό, διατρανώνοντας, ταυτόχρονα τη βούληση των Αμμοχωστιανών για απελευθέρωση και επανένωση, καθώς και την παράδοση της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, σύμφωνα με τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Η δημόσια αναπαραγωγή μη ψύχραιμων τοποθετήσεων για το θέμα, δεν βοηθά την κοινή προσπάθεια για λύση του κυπριακού και επανένωση της Πατρίδας μας».

Εθνάρχης Μακάριος Γ: 46 χρόνια από τον θάνατο του - Οδοιπορικό «Τ» στον τάφο του - Φωτογραφίες

Ταξίδια: Αποζημιώσεις και δικαιώματα επιβατών για καθυστερημένη, φθαρμένη ή χαμένη αποσκευή

Εργατικά ατυχήματα: Αυτά συναντάμε πιο συχνά στην Κύπρο - Οι λόγοι που συμβαίνουν και η ευθύνη του εργοδότη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top