ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζει τα επεισόδια στην Πύλα το ΔΗΚΟ - Κάνει λόγο για επικίνδυνες και παράνομες ενέργειες

Καταδικάζει τα επεισόδια στην Πύλα το ΔΗΚΟ - Κάνει λόγο για επικίνδυνες και παράνομες ενέργειες

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής (18/8) στην Πύλα, όπου Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ οι οποίοι προσπαθούσαν να παρεμποδίσουν μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή, καταδικάζει το ΔΗΚΟ.

Στην ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ κάνει λόγο για «επικίνδυνες, θρασύτατες, προκλητικές και καταδικαστέες τόσο οι παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος όσο και οι επιθέσεις τ/κ εναντίον ειρηνευτών των Η.Ε. στην Πύλα».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Επικίνδυνες, θρασύτατες, προκλητικές και καταδικαστέες τόσο οι παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος όσο και οι επιθέσεις τ/κ εναντίον ειρηνευτών των Η.Ε. στην Πύλα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τόσο τις νέες παράνομες και επικίνδυνες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα όσο και τις επιθέσεις τουρκοκυπρίων κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών, που ορθώς παρενέβησαν για να αναχαιτίσουν την προκλητική προσπάθεια των εγκάθετων της Άγκυρας για δημιουργία νέων τετελεσμένων.

Η παραβίαση του στάτους κβο και η θρασύτητα με την οποία τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν και απείλησαν άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι εξαιρετικά σοβαρές και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Πολύ σωστά και με την αυστηρότητα που απαιτείται καταδίκασαν τις παράνομες εργασίες του κατοχικού καθεστώτος και τα επεισόδια που προκάλεσαν τ/κ, η ίδια η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι πρεσβείες ΗΠΑ και Γαλλίας, η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία, η Αθήνα και η ΕΕ δια του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Χαιρετίζουμε ταυτόχρονα την έγκαιρη και άμεση αντίδραση καταδίκης εκ μέρους της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη.

Για ακόμη μια φορά βιώνουμε τις κάκιστες, διαχρονικές προθέσεις της τουρκικής πλευράς στην Κύπρο, που σήμερα εκδηλώθηκαν με βίαιες πράξεις ακόμα και εις βάρος ειρηνευτών της UNFCYP».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top