ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραλήρημα λεγόμενου «υπεξ»: Ρίχνουν το φταίξιμο στους στρατιώτες του ΟΗΕ - «Προσπάθησαν να εμποδίσουν και επιτέθηκαν προσωπικά στην 'αστυνομία' μας»

Παραλήρημα λεγόμενου «υπεξ»: Ρίχνουν το φταίξιμο στους στρατιώτες του ΟΗΕ - «Προσπάθησαν να εμποδίσουν και επιτέθηκαν προσωπικά στην 'αστυνομία' μας»

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η παρέμβαση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στα έργα οδοποιίας αναφέρει ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» που εκδόθηκε μετά τις δηλώσεις του «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου για την πρωινή ένταση στην περιοχή της Πύλας.

«Στη δήλωση του ΟΗΕ και σε παρόμοιες δηλώσεις ορισμένων χωρών, η κατάσταση διαστρεβλώνεται και υποστηρίζεται ότι δέχθηκαν επίθεση στρατιώτες και οχήματα του ΟΗΕ. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι», υποστηρίζεται.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην εν λόγω γραπτή ανακοίνωση προστίθεται ότι στρατιώτες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ με σκοπό να αποτρέψουν τα έργα επιτέθηκαν στην «αστυνομία» που βρίσκονταν στην περιοχή για την επίβλεψη της ασφάλειας και στην ομάδα εργατών για την κατασκευή του δρόμου. «Η ένταση στην περιοχή προκλήθηκε από τη στάση των στρατιωτών και του προσωπικού του ΟΗΕ που προσπάθησαν να εμποδίσουν και επιτέθηκαν προσωπικά στην αστυνομία μας, η οποία (ήταν εκεί) διασφάλιζε την ασφάλεια της ομάδας που διεξήγαγε τα έργα οδοποιίας».

Το «υπεξ» αναφέρει ότι περιμένει από τα ΗΕ «να επανεξετάσουν την προκατειλημμένη στάση τους, να τερματίσουν αμέσως τις προσπάθειες φυσικής παρέμβασης και παρεμπόδισης των έργων οδοποιίας Άρσους - Πύλας και να υιοθετήσουν μια στάση ίσων αποστάσεων προς τους Τ/κ και τους Ε/κ».

Επαναλαμβάνεται δε ο ισχυρισμός ότι το έργο είναι ανθρωπιστικό για να βοηθήσει τους τ/κ κατοίκους της Πύλας και πως το επεισόδιο έγινε σε «έδαφος της τδβκ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top