ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοτάρχης Πύλας: «Φόβοι για προσάρτηση γης στο ψευδοκράτος» - Ορατός ο κίνδυνος ν’ απαγορευτεί η χρήση της από τους νόμιμους ιδιοκτήτες της

Κοινοτάρχης Πύλας: «Φόβοι για προσάρτηση γης στο ψευδοκράτος» - Ορατός ο κίνδυνος ν’ απαγορευτεί η χρήση της από τους νόμιμους ιδιοκτήτες της

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Πύλα, μετά τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες των Τούρκων να διανοίξουν δρόμο από το κατεχόμενο Άρσος προς το μεικτό χωριό, δημιουργώντας στην ουσία νέα τετελεσμένα εντός της νεκρής ζώνης.

Σήμερα το πρωί δημιουργήθηκε ένταση στο σημείο όπου κατασκευάζονται τα έργα, αφού στην προσπάθεια ανδρών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ να σταματήσουν τις κατασκευαστικές εργασίες, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από Τούρκους στρατιώτες και από λεγόμενους «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους, οι οποίοι προκάλεσαν και υλικές ζημιές σε οχήματα των Ηνωμένων Εθνών που βρέθηκαν στην περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, κάποια μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, μετά την επίθεση που δέχθηκαν, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών.

Μιλώντας στη σελίδα μας, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας, Σίμος Μυτίδης, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων κατοίκων του μεικτού χωριού, καθότι με τα έργα αυτά ο τουρκικός στρατός επιχειρεί να θέσει υπό την κυριότητά του μία μεγάλη έκταση γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, με την ονομασία «Πλατύ», όπου απασχολούνται τόσο Ελληνοκύπριοι, όσο και Τουρκοκύπριοι.

\Πρόκειται για μια περιοχή που βρίσκεται μεταξύ Περγάμους και Πύλας, βόρεια του μεικτού χωριού. Όπως εξήγησε ο κ.Μυτίδης, στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν Ελληνοκύπριοι που διαθέτουν χωράφια τα οποία οργώνουν και θερίζουν, ενώ Τουρκοκύπριοι διατηρούν φάρμες και άλλα κτηνοτροφικά υποστατικά, οι οποίοι συνεργάζονται πλήρως με την ελληνοκυπριακή πλευρά και τις αρχές της κοινότητας. «Οι Τουρκοκύπριοι της περιοχής διαθέτουν τα προϊόντα που παράγουν νόμιμα στις ελεύθερες περιοχές, ενώ εξασφαλίζουν τις τροφές τους από Ελληνοκύπριους εμπόρους», πρόσθεσε ο κ.Μυτίδης.

«Γίνεται κατάληψη»

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας δήλωσε ότι με την κατασκευή του δρόμου από το Άρσος υπάρχει πλέον ορατός κίνδυνος όχι μόνο να γίνει κατάληψη μιας τεράστιας έκτασης γης εντός της νεκρής ζώνης, αλλά και η συγκεκριμένη περιοχή να ενσωματωθεί στα κατεχόμενα και ν’ απαγορευτεί η χρήση της από τους νόμιμους ιδιοκτήτες της, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, οι πλείστοι εκ των οποίων είναι κάτοικοι Πύλας. «Πρόκειται για δρόμο υψίστης σημασίας για τα τουρκικά στρατεύματα εάν τελικά αφεθούν να τον κατασκευάσουν.

Με τον δρόμο αυτό, όχι μόνο θα έχουν εύκολη πρόσβαση τα στρατιωτικά οχήματα των κατοχικών δυνάμεων προς την Πύλα, αλλά ταυτόχρονα θα έχουν εύκολη πρόσβαση προς τις ελεύθερες περιοχές οι παράτυποι μετανάστες από τα κατεχόμενα, ενώ θα διεξάγεται πολύ πιο εύκολα το λαθρεμπόριο προϊόντων ή οποιαδήποτε άλλη παράνομη δραστηριότητα», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top