ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάρνηθα ο Μητσοτάκης - Αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο, Ροδόπη, Βοιωτία

Στην Πάρνηθα ο Μητσοτάκης - Αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο, Ροδόπη, Βοιωτία

Τις πληγείσες περιοχές της Πάρνηθας από την πυρκαγιά επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έφθασε μέχρι το Πυροφυλάκιο της Κυράς, στην κορυφή του βουνού, όπου και ενημερώθηκε από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης με εναέρια και επίγεια μέσα, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη στο δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς, έχοντας από το σημείο πλήρη εικόνα των περιοχών που επλήγησαν.

Το κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, με τους οποίους συζήτησε «τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται για τη διεύρυνση των αντιπυρικών ζωνών που είχαν δημιουργηθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας», σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Εν τω μεταξύ, μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρνηθα, τον Έβρο, τη Ροδόπη και τη Βοιωτία, με 59 επιπλέον νέες δασικές πυρκαγιές να έχουν εκδηλωθεί στην επικράτεια κατά το τελευταίο 24ωρο.

Ειδικότερα, στην Πάρνηθα οι αναζωπυρώσεις εντοπίζονται κοντά στο Φρούριο της Φυλής, στον Έβρο στις περιοχές της Δαδιάς, της Αισύμης και του Σουφλίου και στη Ροδόπη στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς.

Αναφορικά με τις φωτιές στη Βοιωτία, εστίες παραμένουν στις περιοχές Ζάλτσα, Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας, στην Πύλη Τρικάλων και στη Βίτωλη Μακρακώμης Φθιώτιδας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενώπιον στρατοδικείου 2 πρόσωπα για τις υποθέσεις με θύματα την Νάταλυ Νεοφύτου και τον Ξάνθο Κυριάκου

Στους 246 οι καταγεγραμμένοι μετανάστες στο συγκρότημα στη Χλώρακα – Περιθώριο 15 ημερών για εκκένωση

Τυλίχτηκε στις φλόγες λεωφορείο - Εγκλωβίστηκαν τρεις επιβάτες - Έσπασε το γυαλί ο οδηγός

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top