ΔΙΕΘΝΗ

Αγγλία: Κίνδυνος κατάρρευσης σχολείων ενώ οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις

Αγγλία: Κίνδυνος κατάρρευσης σχολείων ενώ οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις

Οι γονείς εξακολουθούν να βρίσκονται στο σκοτάδι καθώς εκατομμύρια μαθητές στην Αγγλία επιστρέφουν στο σχολείο αυτή την εβδομάδα, παρά τους φόβους ότι «χιλιάδες» ακόμη κτίρια κινδυνεύουν να καταρρεύσουν από το επικίνδυνο σκυρόδεμα.

Ο υπουργος οικονομικών Τζέρεμι Χαντ την Κυριακή αρνήθηκε να ενημερωθεί για το πόσα κτίρια επλήγησαν καθώς απέρριψε τις κατηγορίες ότι ευθύνονται οι κυβερνητικές περικοπές.

Επέμεινε ότι η κυβέρνηση είχε ενεργήσει για να κλείσει περισσότερα από 100 σχολεία που είναι γνωστό ότι διαθέτουν το δυνητικά επικίνδυνο οπλισμένο αυτόκλειστο αεριωμένο σκυρόδεμα (RAAC) αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν, αλλά οι υπουργοί δεν αποκαλύπτουν τον πλήρη κατάλογο, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις να το κάνουν.

Ερωτηθείς σχετικά με την εκτίμηση ότι θα μπορούσαν να επηρεαστούν έως και 7.000 σχολεία, ο κ. Χαντ δήλωσε στο BBC ότι δεν ήθελε να «κάνει εικασίες για αυτούς τους αριθμούς» ώστε να αποφύγει σχόλια που «μπορεί να τρομάζουν τους ανθρώπους χωρίς λόγο».

Μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον το 2010 ήταν η ακύρωση του προγράμματος Building Schools for the Future του Γκόρντον Μπραουν, το οποίο είχε σκοπό να ανανεώσει τα σχολικά κτίρια. Ερωτηθείς εάν αποδέχεται ότι φταίνε οι κυβερνητικες αποφάσεις για περικοπή των δημοσίων επενδύσεων, ο καγκελάριος κ. Χαντ είπε στο BBC: «Όχι», αν και είπε ότι η τελευταία κυβέρνηση είχε «ξεμείνει από χρήματα» και άφησε την επερχόμενη κυβέρνηση να λάβει«δύσκολες αποφάσεις».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top