ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει επιβάτης του Blue Horizon: Φωνάζαμε «τι κάνεις» και σαν να μη συνέβη τίποτε είπαν «φεύγουμε»

Συγκλονίζει επιβάτης του Blue Horizon: Φωνάζαμε «τι κάνεις» και σαν να μη συνέβη τίποτε είπαν «φεύγουμε»

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες επιβατών οι οποίοι το βράδυ της Τρίτης, είδαν τον 36χρονο να πνίγεται αβοήθητος στα απόνερα του πλοίου «Blue Horizon» που αναχωρούσε από το λιμάνι του Πειραιά και ενώ δύο μέλη του πληρώματος τον απώθησαν βίαια από τον καταπέλτη ρίχνοντάς τον στη θάλασσα.

Στο protothema.gr μιλά ένας αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας, ο οποίος είδε τους δύο άνδρες να σπρώχνουν τρεις φορές το θύμα με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό και να χάσει τη ζωή του.

Όπως λέει, όση ώρα ο 36χρονος πνιγόταν τα δύο μέλη του πληρώματος δεν έκαναν καμία ενέργεια ώστε να τον σώσουν και έδωσαν εντολή να ξεκινήσει κανονικά το ταξίδι.

Ακούστε τη μαρτυρία του επιβάτη:

«Δεν είναι ότι έπεσε στη θάλασσα. Έκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα, ''οκ''. Γυρνάς επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη της προπέλας και τον τραβάει μέσα, γυρνάς και λες 'φεύγουμε'. Χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια, να του πετάξεις ένα σωσίβιο, να πεις 'σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος'. Να πέσουμε να τον σώσουμε. Σαν να μην συνέβη τίποτα ξεκίνησε το πλοίο έφυγε για ένα ωραίο ταξιδάκι. Γύρισε ο άλλος και λέει 'προχωράμε κανονικά, φεύγουμε'», εξηγεί στο protothema.gr ο κ. Δημήτρης ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην πίσω πλευρά του καταστρώματος και περιγράφει τα δραματικά δευτερόλεπτα μέσα στα οποία έχασε τη ζωή του ο άτυχος νεαρός.

«Ο άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο. Έχει να κάνει ότι τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο και τα διακριτικά στους ώμους, Υπαρχος, δεν ξέρω τι είναι. Έκανε 2-3 προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο και τον έσπρωχνε την ώρα που ξεκίναγε ο καταπέλτης να φύγει από το ντόκο. Το πλοίο έφευγε, ξεκόλλαγε από το ντόκο. Και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε. Όλοι φωνάζαμε 'τι κάνεις; τι κάνεις; ", ήταν φως φανάρι ότι θα πέσει στη θάλασσα με αποτέλεσμα τελικά να πέσει», αναφέρει ο επιβάτης ο οποίος έδωσε κατάθεση στους άνδρες του Λιμενικού για την αδιανόητη τραγωδία που είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του.

Δείτε το ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε το protothema.gr:

 

«Τον πέταξαν από τον καταπέλτη και τον σκότωσαν»

Επιβάτες του F/B ΕLYROS που ήταν ελλιμενισμένο στον Πειραιά δίπλα από το Blue Horizon είναι αυτόπτες μάρτυρες του αποτρόπαιου περιστατικού που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 36χρονου άνδρα.

Συγκλονισμένοι από το περιστατικό με τους δύο άντρες του πληρώματος του Blue Horizon που έσπρωξαν βίαια τον 36χρονο για να τον πετάξουν από τον καταπέλτη και να τον βγάλουν από το πλοίο επικοινώνησαν μάλιστα με το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να το καταγγείλουν.

To protoτhema.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Φρόσω Τετραντωνάκη που επιβαίνει στο ELYROS και ήταν στο κατάστρωμα του πλοίου την ώρα που σημειώθηκε το επεισόδιο.

«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στο ELYROS που είχαν βγει στο κατάστρωμα για τσιγάρο και είδαν ολοκάθαρα το συμβάν. «Είδαν τους ανθρώπους από το πλήρωμα του Blue Ηorizon να σπρώχνουν τον άνδρα στην θάλασσα. Τον έσπρωξαν τρεις ή τέσσερις φορές πριν ανέβει η ράμπα του πλοίου» λέει η Φρ. Τετραντωνάκη και πρσθέτει ότι περίπου δέκα λεπτά μετά την πτώση στη θάλασσα είδαμε το πτώμα του άνδρα να επιπλέει στο νερό».

«Εκείνη τη στιγμή πήρα τηλέφωνο στο Λιμενικό Σώμα και έκανα επωνυμη καταγγελία για το συμβάν. 'Σπρώξανε τον άνθρωπο στη θάλασσα και πνίγηκε. Τον σκοτώσανε' ήταν τα λόγια που μετέφερα στους λιμενικούς» δήλωσε και εμφανώς ταραγμένη σημείωσε ότι το πτώμα του επέπλεε για περίπου 30 λεπτά της ώρας μέχρι να το περισυλλέξουν.

Την μαρτυρία της επιβεβαίωσε και ο κ. Βασίλης Μικρόπουλος που επίσης επιβαίνει στο F/B ELYROS και μίλησε στο protothema.gr. «Τα είδαμε όλα καθαρά. Είμασταν στα πενήντα μέτρα απόσταση. Τον έσπρωχαν και του έλεγαν να φύγει» τονίζει στις δηλώσεις του.

Να σημειωθεί ότι λόγω του περιστατικού το F/B ΕLYROS απέπλευσε με καθυστέρηση για τον προορισμό του.

Βαρβιτσιώτης: Γίνονται όλες οι ενέργειες για την απόδοση ευθυνών

Τη θλίψη του για το περιστατικό εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως τόνισε σε ανάρτησή του, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.

Αναλυτικά η ανάρτηση για του κ. Βαρβιτσιώτη

Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top