ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: Τι κατέγραψε το «μαύρο κουτί» του - «Άνθρωπος στη θάλασσα» ακούγεται

Blue Horizon: Τι κατέγραψε το «μαύρο κουτί» του - «Άνθρωπος στη θάλασσα» ακούγεται

Σημαντικά στοιχεία για τον θάνατο του Αντώνη έχουν καταγραφεί στο Blue Horizon, δηλαδή στο πλοίο, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 36χρονος Αντώνης το βράδυ της Τρίτης.

Ειδικότερα μιλώντας στο MEGA, ο Κώστας Λακαφώσης είπε πως το «μαύρο κουτί» έχει καταγράψει σίγουρα τα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση διότι στην ναυσιπλοΐα τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε το σύστημα που βρίσκεται στη γέφυρα παίρνει στοιχεία από διαφορετικούς αισθητήρες ενώ κάποιοι από αυτούς είναι υποχρεωτικοί. Στη γέφυρα υπάρχουν μικρόφωνα ενώ επίσης καταγράφονται και οι ήχοι από τα τηλέφωνα. Μάλιστα, σε κάθε θέση εργασίας θα πρέπει να υπάρχει μικρόφωνο.

Κατά συνέπεια, έχει καταγραφεί σίγουρα το ηχογραφημένα υλικό. Αναφορικά με τα βίντεο ο Κώστας Λακαφώσης είπε πως η καταγραφή μπορεί να μην υπάρχει αλλά είναι αδύνατον να χαθούν τα στοιχεία γιατί γράφονται σε τρία διαφορετικά μέρη, τα οποία βρίσκονται έξω από τα κατάστρωμα.

Επίσης, σύμφωνα με το Mega, παραδόθηκε στις δικαστικές Αρχές και ήδη εξετάζεται το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του πλοίου Blue Horizon αλλά και από τις συνομιλίες.

«Άνθρωπος στη θάλασσα» φέρεται να είπε ο ύπαρχος

Πέρα από τα δεδομένα των δύο καμερών υπάρχει ο αξιωματικός της πρύμνης που εποπτεύει τον καταπέλτη, ο χειριστής του καταπέλτη, ο ύπαρχος και ένας ακόμη άνθρωπος που βρίσκεται στον καταπέλτη και έχουν δει τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο ύπαρχος φαίνεται να μιλάει στον ασύρματο αμέσως μετά την πτώση του αδικοχαμένου Αντώνη και να αναφέρει στον καπετάνιο πως «υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα», χωρίς να δηλώνεται σαφώς τι ακριβώς έγινε ούτε πως το πλήρωμα τον έριξε στη θάλασσα.

Μάλιστα, ο καπετάνιος επικοινωνεί αμέσως με το Λιμενικό, συγκεκριμένα στις 21:15 με το κέντρο επιχειρήσεων και ενημερώνει πως υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα.

Επιμένουν στην αθωότητά τους οι 4 κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Αντώνη

Επιμένουν στην αθωότητα τους οι 4 κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη, που πνίγηκε όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon της εταιρείας Blue Star τον έσπρωξαν στο λιμάνι του Πειραιά και σήκωσαν τον καταπέλτη. Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν αύριο Σάββατο στον Ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ τόσο ο καπετάνιος όσο και τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος αναμένεται να δηλώσουν αθώοι.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας των Αρχών συνεχίζει να βρίσκεται και το Λιμενικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι την ώρα του απόπλου δεν βρισκόταν ούτε ένας λιμενικός στο σημείο. Στο λιμάνι του Πειραιά δεν βρισκόταν ούτε ο αξιωματικός φυλακής, ούτε ο βοηθός του για περιπολία.

Γιατί απουσίαζαν οι λιμενικοί

Ο ένας λιμενικός που είχε βάρδια φαίνεται πως είχε απομακρυνθεί από το Blue Horizon επειδή υπήρξε ένας διαπληκτισμός ανάμεσα σε αλλοδαπούς στα εκδοτήρια. Ο δεύτερος λιμενικός ήταν κοντά στο πλοίο Έλυρος, που αναχωρούσε την ίδια ώρα, χωρίς όπως φέρεται να έχει πει να βλέπει τα όσα συνέβαιναν στο Blue Horizon.

Η έρευνα που συνεχίζεται, εστιάζει στα κενά ασφαλείας στο λιμάνι του Πειραιά, στα λάθη και στις παραλείψεις του Λιμενικού για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων και γενικότερα στην εκπαίδευση των πληρωμάτων που στελεχώνουν τα πλοία, με στόχο να μην καταγραφούν ποτέ ξανά, ανάλογες εικόνες φρίκης.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top