ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν υποφέρεται ο παρατεταμένος πληθωρισμός στα τρόφιμα - Κάλεσμα σε Βουλή για έγκριση του e-kalathi

Δεν υποφέρεται ο παρατεταμένος πληθωρισμός στα τρόφιμα - Κάλεσμα σε Βουλή για έγκριση του e-kalathi

Έντονη ανησυχία προκαλεί ο παρατεταμένος πληθωρισμός που καταγράφεται στα τρόφιμα, με τους πολίτες να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης ανέφερε ότι υπάρχει μια παρατεταμένη πληθωριστική πίεση, η οποία συνεχίζει σε όλη την Ευρώπη.

«Ο πληθωρισμός είναι γύρω στο 9-10%. Παραμένει πολύ ψηλός και υπάρχει θέμα πίεσης προς τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Καραγιώργης, σημειώνοντας παράλληλα μερικές χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές.

«Οι καταναλωτές πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχουν επιλογές κα καλούμε τους να εξαντλήσουν αυτή την δυνατότητα επιλογής που έχουν. Να κάνουν την έρευνα τους γιατί η διακύμανση των τιμών υπάρχει τόσο σε διάφορες υπεραγορές όσο και για ίδια προϊόντα αλλά και για παρόμοια προϊόντα άλλης μάρκας. Αυτό που προτείνουμε είναι οι έξυπνες και φθηνές αγορές», ανέφερε.

Κάλεσμα σε Βουλή για έγκριση του e-kalathi

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Καραγιώργης, για να πετύχει η προσπάθεια για έξυπνες και φθηνές αγορές, πρέπει να παρέχονται τα ανάλογα εργαλεία ώστε να μην χρειάζεται να «τρέχει» ο καταναλωτής στις υπεραγορές.

«Οπόταν καλούμε την Βουλή να επισπεύσει την εξέταση του νομοσχεδίου για το e-kalathi ώστε να το εγκρίνει άμεσα για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε. Είναι ένα εργαλείο που θα μεγιστοποιήσει το όφελος των καταναλωτών τόσο στην διαφάνεια των τιμών όσο και στην επιλογή», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι το e-kalathi επιβάλλεται τώρα όσο ποτέ, λόγω της παρατεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην αγορά και της υψηλής πληθωριστικής τάσης που υπάρχει.

Όσο αφορά το e-kalathi, πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα παρέχει την δυνατότητα στους καταναλωτές να δημιουργήσουν το δικό τους καλάθι με τα προϊόντα που επιθυμούν να προμηθευτούν.

Το «e-kalathi» στοχεύει στην ενημέρωση των καταναλωτών για τις τιμές στην αγορά, δίνοντας τους τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών σε καθημερινή βάση καθώς και άμεση πληροφόρηση τόσο για τις τιμές όσο και για τη διαθεσιμότητα προϊόντων που είναι σημαντικά για τα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα μπορούν να κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή στο κινητό τους και να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων που θέλουν να αγοράσουν, μεταξύ των υπεραγορών, έτσι ώστε να προμηθεύονται τα προϊόντα που θέλουν από την υπεραγορά που θα το διαθέτει στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.

«Οποίος κτίζει το καλάθι του μπορεί, όχι μέσω του e-kalathi αλλά από μόνος του, να αγοράσει τα προϊόντα ηλεκτρονικά, ώστε να μην χρειαστεί να πάει σε όλες τις υπεραγορές», είπε καταληκτικά ο κ. Καραγιώργης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top