ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιτήσεις για εργασία στη UNESCO - Προτεραιότητα σε Κύπριους υπηκόους

Αιτήσεις για εργασία στη UNESCO - Προτεραιότητα σε Κύπριους υπηκόους

H UNESCO ανακοινώνει την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα Young Professionals και Mid-Level Professionals 2023. Προτεραιότητα δίνεται σε υπηκόους χωρών που δεν εκπροσωπούνται ή υπο-εκπροσωπούνται, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, σε θέσεις εργασίας στην UNESCO.

Για το πρόγραμμα Young Professionals, κάθε Εθνική Επιτροπή UNESCO μπορεί να προτείνει μέχρι 15 πρόσωπα σύμφωνα με κριτήρια την ηλικία μέχρι 32 ετών (να μην έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1991), κατοχή ανώτερου πανεπιστημιακού διπλώματος (Master’s ή ισάξιο), με ειδίκευση ή major σε Εκπαίδευση, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Διεθνής Συνεργασία και Ανάπτυξη, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαχείριση Επιχειρήσεων, Ψυχολογία, Νομική, Οικονομικός Έλεγχος, Λογιστική, Οικονομικά, ΜΜΕ, Δημοσιογραφία, Δημόσια Ενημέρωση, Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη, Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές Επιστήμες.

Επίσης, τα προτεινόμενα πρόσωπα θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας, ενώ η γνώση και των δύο γλωσσών εργασίας είναι πλεονέκτημα. Επιπλέον των πιο πάνω, η επιλογή θα βασιστεί και στις σημαντικότερες αξίες του Οργανισμού, που είναι η ακεραιότητα, ο επαγγελματισμός, ο σεβασμός της ποικιλομορφίας και η δέσμευση στην αποστολή της UNESCO.

Κατόπιν επιλογής από τις Εθνικές Επιτροπές, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν λεπτομερή αίτηση μέσω της διεθνούς πλατφόρμας της UNESCO. Ακολούθως, θα γίνει αξιολόγηση των υποψηφίων από την UNESCO (μέσω γραπτών εξετάσεων και προφορικών συνεντεύξεων / video-interviews). Οι επαγγελματίες που θα επιλεγούν, θα τοποθετηθούν σε αντίστοιχη με τα προσόντα τους θέση, με σύμβαση ορισμένου χρόνου (σε επίπεδο P1/P2).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους στην Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2023, με φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος (ηλεκτρονική υποβολή στο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyVjUPrHzOD-560HmCCz45SS2bW3YMZ4qOGdrv0e_vhJfcqA/viewform?usp=sf_link) και βιογραφικό σημείωμα (όχι μεγαλύτερο από μία σελίδα στο [email protected]). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταφεύγουν στη σελίδα https://careers.unesco.org/content/Young-Professional-Programme/?locale=en_GB

Όσον αφορά το πρόγραμμα Mid-Level Professionals, αυτόαπευθύνεται σε ταλαντούχους, πολύ προσοντούχους επαγγελματίες οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν ή να αναβαθμίσουν την καριέρα τους σε διεθνές επίπεδο μέσω της UNESCO.

Οι θέσεις που είναι ανοικτές για το 2023 είναι MLPP 2023_Liaison Officer (Asia & the Pacific) στο Παρίσι, MLPP 2023_Programme Specialist (Water Quality) στο Παρίσι, MLPP 2023_Programme Specialist (Education) στη Ραμπάτ στο Μαρόκο, MLPP 2023_Programme Specialist (Education) στο Καμερούν, MLPP 2023_Programme Specialist (Education) στο Κονγκό, MLPP 2023_Programme Specialist (Education) στο Νέο Δελχί της Ινδίας, MLPP 2023_Programme Specialist (Education) στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

Για αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται στο https://careers.unesco.org/careersection/2/joblist.ftl και για περισσότερες πληροφορίες στο https://careers.unesco.org/content/Mid-Level-Professional-Programme/?locale=en_GB

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top