LIKE ONLINE

«Λιποθυμούσαν στο σινεμά»: H φρικιαστική ταινία που έστειλε ανθρώπους στο νοσοκομείο

«Λιποθυμούσαν στο σινεμά»: H φρικιαστική ταινία που έστειλε ανθρώπους στο νοσοκομείο

Ήταν πράγματι τόσο τρομακτικό το Terrifier 2 ή όλα αυτά ήταν απλά καλό μάρκετινγκ;

H σύγχρονη και όχι μόνο κινηματογραφική παραγωγή είναι γεμάτη από αιματηρά έργα τέχνης που καταφέρνουν να συναρπάσουν και ταυτόχρονα να τρομάξουν το κοινό.

Η αγάπη του κοινού για τις ταινίες τρόμου είναι εξάλλου δεδομένη.

Όπως αναλύει το reader.gr, είναι μια ταινία που έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους αυτού του είδους (λέγεται splatter) είναι το "Terrifier" και πολύ περισσότερο η πολυαναμενόμενη συνέχεια του, το περιβόητο "Terrifier 2”, που έκανε μία τρομερή δουλειά. Τουλάχιστον από την άποψη του κτισίματος ενός branding.

H πρώτη ταινία "Terrifier" κυκλοφόρησε το 2016 και τράβηξε πραγματικά πολλά βλέμματα όσον αφορά τους φανατικούς του ανεξάρτητου κινηματογράφου τρόμου. Μην νομίζεται καθόλου ότι είναι λίγοι.

Η ιστορία δεν είναι τίποτα το συνταρακτικά πρωτότυπο. Ουσιαστικά, ακολουθεί τον σατανικό ανθρωποφάγο κλόουν, Art the Clown, που σπέρνει φρίκη, τρόμο και φυσικά τον θάνατο στους δρόμους μίας πόλης με τις πράξεις του να ξεκινούν στο Halloween.

Το Terrifier 2 και το περιβόητο trailer
Μετά τη σημαντική επιτυχία του πρώτου Terrifier, το κοινό ανέμενε με μεγάλη αγωνία τη δεύτερη ταινία. Ειδικά από τη στιγμή που η πρώτη ταινία είχε αφήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Έτσι, ο δημιουργός της ταινίας, Damien Leone, δεν έχασε την ευκαιρία και επανήλθε με το Terrifier 2.

Aυτή η ανυπομονησία αυξήθηκε δραματικά όταν βγήκε ένα εντυπωσιακά τρομακτικό teaser trailer (συνέβη και με το Smile) το οποίο κυκλοφόρησε παντού στο διαδίκτυο. Το trailer αυτό, βουτηγμένο σε μία άρρωστη ατμόσφαιρα, υποσχόταν ακόμα περισσότερη βία, ανατριχιαστικές σκηνές, αίμα και φυσικά πολλή φρίκη.

Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη ταινία ήταν low budget, παρόλα αυτά η παραγωγή έπαιξε πολύ έξυπνα κάνοντάς τη γνωστή σε όλον τον πλανήτη. Αν το trailer ήταν το πρώτο χτύπημα, οι ιστορίες από τις αίθουσες πρώτης προβολής ήταν το δεύτερο.

Aντιδράσεις στα social media

«Λοιπόν… πήγα και είδα το Terrifier 2 και, ναι, είναι η πιο ανατριχιαστική ταινία που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Αυτό το πράγμα είναι σε άλλο επίπεδο ως προς τον σαδισμό του. Ήμασταν τόσο φρικαρισμένοι που δεν μπορούσαμε ούτε να μιλήσουμε μετά την προβολή» σχολίαζε ένας χρήστης στα social media.

Ένας άλλος χρήστης στο Twitter πόσταρει τη φωτογραφία ενός ανθρώπου που έπαιρνε τις πρώτες βοήθειες με λεζάντα: «Ο φίλος μου λιποθύμησε και από το σινεμά κάλεσαν ασθενοφόρο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα».

Όταν κυκλοφόρησε η ταινία, πολλοί την είδαν και ομολογουμένως δεν εντυπωσιάστηκαν τόσο. Θεώρησαν ότι όλες αυτές οι ιστορίες για λιποθυμίες, ζαλάδες και εμετούς κατά την παρακολούθηση ήταν στο πλαίσιο του marketing.

Ο ίδιος ο δημιουργός της ταινίας πάντως το αρνήθηκε: «Σε όποιον λέει ότι οι αναφορές ανθρώπων που λιποθυμούν και κάνουν εμετό κατά την προβολή είναι μαρκετίστικη τακτική, θέλω να πω ότι ορκίζομαι στην ίδια την επιτυχία του φιλμ ότι ΔΕΝ είναι. Οι αναφορές είναι αληθινές. Μακάρι να ήμασταν τόσο έξυπνοι για σκεφτόμασταν κάτι τέτοιο».

Είτε είναι αλήθεια είτε όχι, η ταινία δεν ήταν τελικά κάτι το ιδιαίτερο. Υπάρχουν πολύ καλύτερες που μπορεί να κάνουν τους θεατές να νιώσουν ακόμα πιο άσχημα και φρικιαστικά. Πάντως είχε πολύ ενδιαφέρον το πόσο πολλοί άνθρωποι δίψαγαν τόσο πολύ να «βασανιστούν» από μία κινηματογραφική παραγωγή.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top