ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγγραφο της τ/κ πλευράς καταγράφει την ύπαρξη δύο ανεξάρτητων κρατών

Έγγραφο της τ/κ πλευράς καταγράφει την ύπαρξη δύο ανεξάρτητων κρατών

Έγγραφο του ψευδοκράτους που κυκλοφόρησε στα Ηνωμένα Έθνη και αφορά το εδαφικό, φέρνει στο φως η Συμμαχία Πολιτών.

Το συγκεκριμένο έγγραφο κατατέθηκε στις 29 Ιουλίου του 2015 και καταγράφει την ύπαρξη δυο ανεξάρτητων Κρατών στο νησί της Κύπρου, το καθένα εκ των  οποίων ασκεί κυριαρχία και αρμοδιότητες στο δικό του έδαφος.

Στο  ίδιο έγγραφο, μεταξύ άλλων υπάρχει η αναφορά για από καιρού εκλιπούσα  Κυπριακή Δημοκρατία.

Μετά από τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, ο  αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Στέλιος Αμερικάνος, έριξε τα βέλη του προς την Κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι  απέκρυψε την ύπαρξη και το περιεχόμενο του από το λαό, κρίνοντας πως η δημοσιοποίηση του ανατρέπει όλη την Κυβερνητική  προπαγάνδα και αποδεικνύει την αφέλεια και τις ψευδαισθήσεις που τρέφουν  αναφορικά με το περιεχόμενο της λύσης που ο κ. Ακιντζί αποδέχεται.

Η Συμμαχία Πολιτών, μέσω της γραπτής δήλωσης του κ. Αμερικάνου προειδοποιεί για ακόμα μια φορά τον κ. Αναστασιάδη  ότι οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες  που τρέφει, κατά την έκφραση του, αφήνουν φοβερά εκτεθειμένη  την Κυπριακή Δημοκρατία  και το Εθνικό μας ζήτημα. «Είναι καιρός ο κ. Αναστασιάδης να δει ρεαλιστικά την πραγματικότητα για να μπορέσει αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τους  τουρκικούς σχεδιασμούς», αναφέρει.

 Παράλληλα, ο κύριος Αμερικάνος διερωτάται που διαπιστώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  διαφοροποίηση στις πολιτικές θέσεις Ακιντζί, από τις διαχρονικές και αδιάλλακτες θέσεις της Τουρκίας; Και κατά πόσο η Κυπριακή  Κυβέρνηση έχει απαντήσει σε αυτό το προκλητικό έγγραφο, ή σώπασε, κατά την προσφιλή της μέθοδο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά,  όπως άλλωστε έκανε και με το έγγραφο που κατέθεσε η Τουρκία  στην Ε.Ε με τον όρο «εκλιπούσα».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top