Έτσι ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε την τραγωδία με τους 114 νεκρούς στη γαμήλια δεξίωση στο Ιράκ - Βίντεο

Έτσι ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε την τραγωδία με τους 114 νεκρούς στη γαμήλια δεξίωση στο Ιράκ - Βίντεο

Αδιανόητη είναι η τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε γαμήλια δεξίωση στην πόλη Νινευή του Ιράκ όταν από τα πυροτεχνήματα έπιασε φωτιά ο χώρος με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 114 νεκρούς και 150 τραυματίες.

Την εκδοχή αυτή φαίνεται να υποστηρίζει βίντεο που αναρτήθηκε στα social media και δείχνει έναν πολυέλαιο να πιάνει φωτιά.

 

 

Σε άλλο βίντεο φαίνονται ο γαμπρός και η νύφη να χορεύουν στην πίστα όταν ξαφνικά ξεσπάει η φωτιά με αποτέλεσμα όλοι να αρχίσουν να τρέχουν για να σωθούν.

Σημειώνεται, δε, ότι για την ώρα είναι αδιευκρίνιστο αν στους νεκρούς ή τους τραυματίες περιλαμβάνεται το ζευγάρι.

 

 

Αυτόπες μάρτυρες είπαν ότι η φωτιά στο κτήριο εκδηλώθηκε περίπου στις 22:40 (ώρα Ιράκ) το βράδυ της Τρίτης και ότι ήταν εκατοντάδες οι καλεσμένοι στον γάμο.

Όπως μεταδίδει το Associated Press ανάμεσα στα θύματα ήταν και παιδιά.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είτε φέρουν εγκαύματα είτε αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και για θύματα που ποδοπατήθηκαν

«Το ζευγάρι των νεόνυμφων χόρευε όταν ξαφνικά τα πυροτεχνήματα άρχισαν να "σκαρφαλώνουν" στο ταβάνι και τότε ξέσπασε η φωτιά. Δεν βλέπαμε τίποτα. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, δεν ξέραμε πώς θα βγούμε» δήλωσε η 17χρονη Ράνια Γουαάντ που ήταν καλεσμένη στον γαμό.

Σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Ιράκ ανέφερε ότι στο κτήριο υπήρχαν παλέτες «από εξαιρετικά εύφλεκτο υλικό σε αντίθεση με κάθε κανονισμό ασφαλείας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Γύρω στις 9 χθες το βράδυ, ένας 38χρονος, δύο 46χρονοι και ένας 43χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ενώ βρίσκονταν σε δρόμο της Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE