ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα κάλεσμα ΔΗΣΥ σε Κυβέρνηση για επαναφορά επιδότησης σε ρεύμα και καύσιμα – Ζητά και πρόσθετα μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών

Νέα κάλεσμα ΔΗΣΥ σε Κυβέρνηση για επαναφορά επιδότησης σε ρεύμα και καύσιμα – Ζητά και πρόσθετα μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών

Την επαναφορά των μέτρων επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων, ζητά, εκ νέου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, καλώντας, παράλληλα, την Κυβέρνηση να μελετήσει πρόσθετα μέτρα έκτακτης και στοχευμένης εισοδηματικής στήριξης στα ευάλωτα νοικοκυριά, πάντοτε εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, «όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει η ακρίβεια πλήττει σοβαρά τις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις καθώς επίσης και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα προκαλεί σοβαρές ανησυχίες η πρόβλεψη ότι το κόστος ζωής θα συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά και τα επόμενα χρόνια».

Δυστυχώς, προσθέτει, η πρόωρη απόσυρση των μέτρων για καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έπληξε έτι περαιτέρω το σύνολο των πολιτών και τις επιχειρήσεις, και συνεπώς το σύνολο της οικονομίας, σε μια περίοδο επιβράδυνσης της ανάπτυξης, ακρίβειας και υψηλών επιτοκίων, υποδεικνύοντας ότι οι ανατιμήσεις των τελευταίων μηνών οφείλονται εν μέρει στη λανθασμένη αυτή απόφαση.

«Πέραν από την επαναφορά των εν λόγω μέτρων, που απλώς θα περιορίσουν τη ζημιά που έγινε, η κυβέρνηση οφείλει να μελετήσει πρόσθετα μέτρα έκτακτης και στοχευμένης εισοδηματικής στήριξης στα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως οι οικογένειες με παιδιά, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι λήπτες κοινωνικών επιδομάτων. Πάντοτε εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους», τονίζει ο ΔΗΣΥ.

Ταυτόχρονα, καταλήγει, πρέπει να επιταχυνθούν προγράμματα και πολιτικές που αφορούν στη μόνιμη μείωση του κόστους διαβίωσης, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες και κτίρια, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, η αντικατάσταση παλαιών οχημάτων και πολλά άλλα που προβλέπονται στο σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top