ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΒΕ: «Παντελώς αδικαιολόγητη» η απόφαση Συντεχνιών για απεργιακά μέτρα στα ξενοδοχεία Anassa, Almyra και Annabelle

ΚΕΒΕ: «Παντελώς αδικαιολόγητη» η απόφαση Συντεχνιών για απεργιακά μέτρα στα ξενοδοχεία Anassa, Almyra και Annabelle

Το ΚΕΒΕ εκφράζει την κάθετη αντίθεση του στις μεθοδεύσεις και παράτυπες αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος να κηρύξουν σήμερα 5/10 απεργία στα ξενοδοχεία Anassa, Almyra και Annabelle.

Όπως αναφέρει το ΚΕΒΕ σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή των Συντεχνιών είναι παντελώς αδικαιολόγητη, παράτυπη και παραβιάζει με ετσιθελικά τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων ενώ είναι σε εξέλιξη μεσολαβητική διαδικασία στο Υπουργείο Εργασίας χωρίς να κηρυχθεί αδιέξοδο. Η παρατυπία αυτή επιβεβαιώνεται και από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με σημερινή επιστολή του προς τα ξενοδοχεία και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις με την οποία καλεί τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις να άρουν τα απεργιακά μέτρα.

Δεν είναι δυνατόν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αυθαίρετα και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα εργασιακά θέσμια, να προκαλούν τεράστιες ζημιές στα ξενοδοχεία αυτά σε μια περίοδο όπου η πληρότητα από τους τουρίστες είναι στο αποκορύφωμα της.

Το ΚΕΒΕ, καλεί τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων χωρίς άλλη καθυστέρηση να λάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για άμεση άρση των απεργιών.

Παράλληλα το ΚΕΒΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σεβαστούν του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων που έχουν υπογράψει και να άρουν αμέσως τα εξαγγελθέντα απεργιακά μέτρα έτσι ώστε τα ξενοδοχεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top