LIFESTYLE

Βγαίνει μπροστά η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και απαντά για την αλλαγή ονόματος του «Extra» - Tι αναφέρει για το νέο «One Channel»

Βγαίνει μπροστά η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και απαντά για την αλλαγή ονόματος του «Extra» - Tι αναφέρει για το νέο «One Channel»

Ανακοίνωση αναφορικά με το θέμα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα τηλεοπτικά δρώμενα της Κύπρου, σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του Extra Tv σε One Channel, εξέδωσε η Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως υποβλήθηκε αίτηση για αλλαγή του ονόματος, η οποία έγινε αποδεκτή. 

Με την συγκεκριμένη ανακοίνωση η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, επιβεβαιώνει το αρχικό ρεπορτάζ του ThemaOnline, στο οποίο πρώτοι αναφέραμε πως η αλλαγή του ονόματος έγινε με νόμιμες διαδικασίες.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης:

Σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί και κυκλοφορήσει σχετικά με τη νέα ονομασία του τηλεοπτικού οργανισμού EXTRA TV, καθώς επίσης και το νέο πρόγραμμα που προβάλλει, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου ανακοινώνει τα εξής:

Ο υπό αναφορά οργανισμός υπέβαλε στην Αρχή αίτημα για αλλαγή του ονόματός του από NEW EXTRA σε Κ.Κ. ΟΝΕ. Για την αλλαγή αυτή προηγήθηκε σχετική έγκριση από τον Έφορο Εταιρειών.

Όσον αφορά στην αλλαγή του προγράμματος του εν λόγω Οργανισμού, η Αρχή διερευνά ήδη υπόθεση για πιθανές παραβάσεις από τον Οργανισμό των όρων της άδειάς του.

Υπενθυμίζεται ότι το Mega Ελλάδος χαρακτηρίζει ως παράνομη τη μετάδοση των προγραμμάτων του από το One Channel, με το κυπριακό κανάλι να απορρίπτει τον εν λόγω ισχυρισμό και να τονίζει ότι έχει εξασφαλίσει ειδική άδεια για τη μετάδοση τους.

Από την δική του πλευρά το One Channel στην Ελλάδα, τονίζει πως δεν υπάρχει καμία ιδιοκτησιακή και διοικητική σχέση με τον Κυπριακό Τηλεοπτικό σταθμό Extra TV, ενώ παράλληλα αναφέρει πως υπάρχει παραβίαση της συμφωνίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση του One Channel Ελλάδος:

Καμία ιδιοκτησιακή και διοικητική σχέση με τον σταθμό Extra TV της Κύπρου

Η Αττική Τηλεόραση Α.Ε. ιδιοκτήτρια του περιφερειακού ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού One Channel και ο Πρόεδρος της, Διονύσης Παναγιωτάκης δεν έχουν καμία ιδιοκτησιακή και διοικητική σχέση με τον Κυπριακό Τηλεοπτικό σταθμό Extra TV που παραβιάζοντας σχετική συμφωνία χωρίς την εξασφάλιση άδειας χρησιμοποιεί το σήμα «One» και μεταδίδει ελληνικά ψυχαγωγική τηλεοπτικά προγράμματα.

Η ανακοίνωση του Mega Ελλάδος:

«Δημοσιεύματα στον κυπριακό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αναφέρονται στην έναρξη μετάδοσης στην Κύπρο προγραμμάτων της ταινιοθήκης του MEGA από τον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA ΤV (που ήδη εκπέμπει ως ΟΝΕ). Σας ενημερώνουμε ότι:

H AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε. είναι ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και της ταινιοθήκης του και αποκλειστική δικαιούχος κάθε εκμετάλλευσης των τηλεοπτικών του προγραμμάτων.

Η ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ ουδέποτε παραχώρησε στον τ/σ EXTRA TV Κύπρου – ή σε άλλη εταιρεία με την οποία αυτός φέρεται να συνεργάζεται – οποιοδήποτε δικαίωμα μετάδοσης ή καθ΄ οιονδήποτε τρόπο εκμετάλλευσης στην Κυπριακή επικράτεια, κανενός προγράμματος της ταινιοθήκης του MEGA.

Η μετάδοση, αναμετάδοση, μαγνητοσκόπηση ή/και κάθε άλλη χρήση των τηλεοπτικών προγραμμάτων του MEGA καθώς και σημάτων, λογοτύπων και εν γένει διακριτικών γνωρισμάτων του MEGA από τον τ/σ EXTRA TV έχει απαγορευθεί επανειλημμένα από τα Κυπριακά Δικαστήρια ως παράνομη».

Η ανακοίνωση του One Channel Κύπρου (πρώην Extra):

«Αναφορικά με δημοσιεύματα στον Κυπριακό, ελληνικό, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σας ενημερώνουμε ότι βάσει συμφωνίας 31 Αυγούστου 2023 , η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΑΤΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. Τηλεοπτικός Σταθμός που εδρεύει στην Αθήνα με Α.Φ.Μ. 801872207 και διαχειρίζεται τον Τηλεοπτικό Σταθμό με το λογότυπο ONE CHANNEL και εκπροσωπείται νόμιμα από το Διονύση Παναγιωτάκη παρέχει άδεια Αποκλειστικής Τηλεοπτικής μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων παραγωγής του ONE CHANNEL Ελλάδος, επίσης άδεια Αποκλειστικής Τηλεοπτικής Μετάδοσης Μεμονωμένων Τηλεοπτικών Προγραμμάτων Παραγωγής Τρίτων, το δικαίωμα χορήγησης υπό όρους που έχει εξασφαλίσει ο τηλεοπτικός σταθμός ONE CHANNEL Ελλάδος αναφέρεται ρητά στα:

Παραρτήματα Α: Τηλεοπτικές Σειρές Library Mega

Παράρτημα B: Σειρές που έχουν δοθεί από το MEGA

Παράρτημα Γ: Ενημερωτικές ,Ψυχαγωγικές Εκπομπές ONE CHANNEL Ελλάδος

Όπου αναφέρονται ονομαστικά ο τίτλος κάθε προγράμματος κάθε εκπομπής και κάθε τηλεοπτικής σειράς, προγράμματα τα οποία νόμιμα προβάλλει το ONE CHANNEL Κύπρου από τις 2 Οκτωβρίου 2023 και οπωσδήποτε θα συνεχίσει να προβάλει.

Οπότε οποίοι νομίζουν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους μπορεί να προσφύγουν στη δικαιοσύνη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στην περίπτωση όμως που οι νομικοί σύμβουλοι του Τηλεοπτικού Σταθμού ONE CHANNEL Κύπρου διαπιστώσουν ψευδείς και ανακριβή δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πλήξουν την αξιοπιστία και το καλό όνομα του ONE CHANNEL Κύπρου θα αναγκαστούν να κινηθούν με δικαστικά μέτρα κατά πάντων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top