ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια ιδέα για γάμο εξελίχθηκε σε… επιχείρηση - Κύπριοι εφηύραν συσκευή που φτιάχνει κοκτέιλ με τεχνητή νοημοσύνη - Δείτε βίντεο

Μια ιδέα για γάμο εξελίχθηκε σε… επιχείρηση - Κύπριοι εφηύραν συσκευή που φτιάχνει κοκτέιλ με τεχνητή νοημοσύνη - Δείτε βίντεο

Γνωρίσαμε την LiquidAI στο Reflect Festival τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Λεμεσό και η ιδέα τους μας εντυπωσίασε. Οι τέσσερις ιδρυτές της, Δήμητρα, Κωνσταντίνος, Tash και Antonio έφτιαξαν μία μηχανή που δημιουργεί σφηνάκια κοκτέιλ με την ακρίβεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI - Artificial Intelligence).

Η Δήμητρα και ο Κωνσταντίνος είναι ζευγάρι από την Κύπρο που μένουν πλέον μόνιμα στο Cambridge, στη Βρετανία. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι συνιδρυτές της LiquidAI, κατέχουν ακαδημαϊκά προσόντα στη μηχανική σε διάφορες κατευθύνσεις από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Σε συνέντευξή της στο ThemaOnline, η CMO της LiquidAI, Δήμητρα Γερολέμου, μίλησε μεταξύ άλλων για το από πού προήλθε η ιδέα, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη στη μηχανή, τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Από που εμπνευστήκατε την ιδέα για το προϊόν σας; Πότε ξεκίνησε το startup; Ποιοι είναι οι ιδρυτές; Πού είναι η βάση του;

Το 2021 ξεκίνησε το ταξίδι μας με την επιθυμία να δημιουργήσουμε μια καινοτομία για τον γάμο μας. Η ιδέα μας ήταν πολυεπίπεδα μίνι κοκτέιλ που θα μάγευαν τους καλεσμένους μας. Κινούμενοι από το πάθος και την εμπειρία μας στην τεχνολογία, αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία.

Έτσι, γεννήθηκε η «Iris» - μια αξιοσημείωτη μηχανή που θα μετέτρεπε το όραμα μας σε πραγματικότητα. Κατασκευάσαμε το πρωτότυπο, και σύντομα η «Iris» εξελίχθηκε σε αριστούργημα. Σε μικρότερο χρόνο από 8 δευτερόλεπτα, η «Iris» δημιουργεί πολυεπίπεδα μίνι κοκτέιλ, και με επιδεξιότητα, στήνει έως και 6 ευδιάκριτα και ζωηρά στρώματα.

Πέρα από την απολαυστική τους γεύση, αυτά τα αισθητικά ελκυστικά ποτά λειτουργούν ως το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κάθε εκδήλωσης. Η «Iris» έχει γίνει η υπερηφάνεια μας και ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτήν την καινοτόμα εμπειρία.

Το startup ξεκίνησε Δεκέμβριο του 2021, με ιδρυτές την Δήμητρα, τον Κωνσταντίνο, τον Tash και τον Antonio – όλοι αφοσιωμένοι στην καινοτομία. Η βάση λειτουργίας μας εδρεύει στο Cambridge, όπου αναπτύσσουμε το προϊόν μας με πάθος και αφοσίωση.

Από πού πήρε την ονομασία LiquidAi; Υπάρχει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην λειτουργία της μηχανής για σφηνάκια;

Το όνομα "LiquidAi" επιλέχθηκε για να συμβολίσει την ένωση δύο διακριτών κόσμων: την τέχνη της δημιουργίας κοκτέιλ και την ακρίβεια της τεχνητής νοημοσύνης. Το "Liquid" αντιπροσωπεύει την ευελιξία που βρίσκουμε στην τέχνη της μίξης ποτών, ενώ το "Ai" υποδηλώνει την τεχνολογική καινοτομία που καθοδηγεί τη λειτουργία της μηχανής μας.

Αντιπροσωπεύει τον αρμονικό συνδυασμό ανάμεσα στην ανθρώπινη δεξιοτεχνία και την προηγμένη τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης που καθορίζει το προϊόν μας.

Η τεχνητή νοημοσύνη παίζει ένα κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία της μηχανής μας:

Τεχνητή νοημοσύνη Εκτός Σύνδεσης: Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή για να βοηθήσει στη δημιουργία προσαρμοσμένων συνταγών κοκτέιλ. Οι πελάτες παρέχουν πληροφορίες, όπως το απόθεμα αλκοόλ τους, τις προτιμήσεις τους σε χρώμα και γεύση, την επιθυμητή ποσότητα mini κοκτέιλ και τον αριθμό των στρωμάτων που επιθυμούν. Αυτή η διαδικασία, προηγουμένως χειροκίνητη, τώρα ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη από τρίτους για να επιταχύνει τη δημιουργία συνταγών.

Τεχνητή νοημοσύνη Εντός Συσκευής: Χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη για την βελτιστοποίηση των χαρακτηριστικών ροής των αντλιών, εξασφαλίζοντας ακριβή και συνεκτική στρώση κοκτέιλ. Επιπλέον, η μηχανή μας χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την ακριβή ανίχνευση των επιπέδων υγρού. Αυτή η ανίχνευση βασίζεται σε διάφορες έμμεσες παραμέτρους για να διατηρήσει την ποιότητα και την ποσότητα κάθε πολυ-επίπεδου μίνι κοκτέιλ.

Μελλοντικά Σχέδια: Εργαζόμαστε γύρω από την ενσωμάτωση της διαδικασίας ανάπτυξης συνταγών με τεχνητή νοημοσύνη απευθείας στη μηχανή. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες μας να δημιουργούν προσαρμοσμένα κοκτέιλ με ευκολία.

Συνολικά, η τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει τόσο την προσαρμογή όσο και τις λειτουργικές πτυχές της μηχανής, προσφέροντας στους πελάτες μας μια μοναδική και αποτελεσματική εμπειρία.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε και πώς μπορεί κάποιος να τις βρει στην Κύπρο;

Προσφέρουμε μια σειρά υπηρεσιών σχετικά με τη μηχανή μας, την «Iris». Η «Iris» είναι διαθέσιμη για αγορά, συμπεριλαμβανομένου ενός προαιρετικού σχεδίου υπηρεσιών, για επαγγελματίες ή άτομα που επιθυμούν να την ενσωματώσουν μόνιμα στο χώρο τους.

Επιπρόσθετα, προσφέρουμε ενοικιάσεις. Επιχειρήσεις, μπαρ, εστιατόρια, κλαμπ και οργανωτές εκδηλώσεων μπορούν να νοικιάσουν την Iris για χρήση στον χώρο τους ή για εκδηλώσεις και γάμους. Σε συνεργασία με τα στελέχη μας, διοργανώνουμε γευσιγνωσίες σε μπαρ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν μια ποικιλία mini κοκτέιλ που δημιουργήθηκαν από την «Iris».

Για κάθε μία από τις παραπάνω επιλογές, η LiquidAi δημιουργεί προσαρμοσμένα μενού στις ατομικές προτιμήσεις, ή/και δικές μας προτάσεις. Με τη LiquidAi και την «Iris», μπορείτε να αναμένετε μια αξέχαστη εμπειρία για κάθε είδους εκδήλωση. Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στην Κύπρο, βρείτε μας μέσω email, της ιστοσελίδας μας ή τηλεφωνικώς, με δυνατότητα WhatsApp, Viber etc. Η ομάδα μας στην Κύπρο είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τους πελάτες μας.

Τι άλλο ετοιμάζετε; Υπάρχουν σχέδια για νέα προϊόντα/υπηρεσίες, επέκταση σε άλλες χώρες;

Έχουμε συναρπαστικά σχέδια για την δημιουργία νέων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρής μηχανής μίνι κοκτέιλ για οικιακή χρήση. Παράλληλα, εργαζόμαστε γύρω από την ενσωμάτωση περισσότερων δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης στις μηχανές μας, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη προσαρμογή και αποδοτικότητα.

Η LiquidAi δραστηριοποιείται επί του παρόντος στην Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο και εξετάζει τη διεύρυνση της παρουσίας της σε άλλες χώρες και περιοχές λόγω του διεθνούς ενδιαφέροντος για τις μοναδικές μας μηχανές μίνι κοκτέιλ.

Εξετάζουμε συνεργασίες με παραγωγούς αλκοόλ για να δημιουργήσουμε μοναδικές εμπειρίες μίνι κοκτέιλ χρησιμοποιώντας μηχανές σχεδιασμένες για τον τέλειο συνδυασμό συγκεκριμένων ποτών, αναδεικνύοντας τα μοναδικά αρώματα και χρώματα του αλκοόλ.

Το μέλλον κρύβει συναρπαστικές δυνατότητες για τη LiquidAi καθώς συνεχίζουμε να καινοτομούμε και παρέχουμε εξαιρετικές εμπειρίες μίνι κοκτέιλ στους πελάτες μας.

Δείτε βίντεο από τη δημιουργία των μίνι κοκτέιλ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top