ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024 - ΔΗΣΥ: Βολιδοσκόπηση για το τί θέλει ο κόσμος - Πότε θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια

Εκλογές 2024 - ΔΗΣΥ: Βολιδοσκόπηση για το τί θέλει ο κόσμος - Πότε θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια

Στόχος του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι τον Ιανουάριο 2024 να είναι έτοιμος να ανακοινώσει τους υποψήφιους που θα στηρίξει, τόσο στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και στις ευρωεκλογές.

Όπως δήλωσαν στο ThemaOnline πηγές από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, εδώ και κάποιους μήνες, η παράταξη βολιδοσκοπεί το ενδιαφέρον για υποψηφίους αλλά και την απήχηση στους πολίτες που έχει ο κάθε ένας που έχει θέσει υποψηφιότητα. Παράλληλα, πραγματοποιεί επαφές με τη βάση της, ανταλλάσσει απόψεις, συζητάει με φορείς και πολίτες της ευρύτερης κοινωνίας που δεν είναι κατ’ ανάγκη στελέχη τους, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει τι θέλουν οι τοπικές κοινωνίες.

Την ίδια ώρα, θα γίνουν ποιοτικές μετρήσεις και έρευνες για το τι επιθυμούν να δουν και αναζητούν από τους υποψηφίους οι τοπικές κοινωνίες.

Ταυτόχρονα με τη συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες, η ηγεσία του ΔΗΣΥ διερευνά συνεργασίες με ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ κυρίως, ενώ δεν αποκλείει συνεργασίες και με ΕΔΕΚ αλλά και Οικολόγους. «Είμαστε έτοιμοι να υπάρξει μια τέτοια συνεργασία προς όφελος πάντα των τοπικών κοινωνιών», σημείωσαν οι πηγές από τον ΔΗΣΥ.

Το Πολιτικό Γραφείο της Παράταξης έχει θέσει συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια για να στηρίξει υποψηφίους μεταξύ άλλων να μπορούν να διοικήσουν ένα δήμο/κοινότητα, να έχουν ένα όραμα το οποίο να μπορούν να φέρουν εις πέρας, και φυσικά να είναι εκλέξιμοι.

Ευρωεκλογές

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, δεν έχει υπάρχει κάτι σίγουρο ακόμα. «Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ορισμένα στελέχη» λένε στο ThemaOnline πηγές από τον ΔΗΣΥ. Παράλληλα θεωρείται δεδομένο ότι οι δύο υφιστάμενοι Ευρωβουλευτές, Λουκάς Φουρλάς και Ελένη Σταύρου, επιθυμούν να επαναδιεκδικήσουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top