ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στις ΗΠΑ: 71χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε 6χρονο Παλαιστίνιο - Φώναζε «οι μουσουλμάνοι πρέπει να πεθάνετε»

Σοκ στις ΗΠΑ: 71χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε 6χρονο Παλαιστίνιο - Φώναζε «οι μουσουλμάνοι πρέπει να πεθάνετε»

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση πως ένας 71χρονος, ο οποίος κατηγορείται για φόνο και έγκλημα μίσους, μαχαίρωσε θανάσιμα ένα 6χρονο αγόρι και τραυμάτισε σοβαρά την 32χρονη μητέρα του, υποστηρίζοντας ότι επέλεξε τα θύματα λόγω της πίστης τους και ως απάντηση στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Οι ντετέκτιβ διαπίστωσαν ότι και τα δύο θύματα αυτής της βίαιης επίθεσης αποτέλεσαν στόχο του υπόπτου λόγω του ότι ήταν μουσουλμάνοι και λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μεταξύ της Χαμάς και των Ισραηλινών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Κυριακή το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γουίλ, στο Σικάγο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και τα δύο θύματα το πρωί του Σαββάτου σε ένα σπίτι περίπου 65 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σικάγο.

Το αγόρι, το οποίο διαπιστώθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, μαχαιρώθηκε 26 φορές με ένα μεγάλο μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, σύμφωνα με τη νεκροψία που έγινε την Κυριακή, ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Η μητέρα είχε περισσότερες από δώδεκα μαχαιριές στο σώμα της και παραμένει νοσηλευόμενη.

Ο ύποπτος, όταν έσπευσε η αστυνομία, στεκόταν όρθιος κοντά στην είσοδο της κατοικίας με ένα κόψιμο στο μέτωπο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι Αρχές του απήγγειλαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, απόπειρα ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού, δύο εγκλήματα μίσους και βαριά σωματική βλάβη με φονικό όπλο.

Όπως έγινε γνωστό, το θύμα είναι ο Wadea Al-Fayoume, ένα αγόρι, παλαιστινιακής καταγωγής, που λίγες ημέρες νωρίτερα γιόρτασε τα 6α γενέθλιά τους, και η μητέρα του Hanaan Shahin.

Η οικογένεια ζούσε στο ισόγειο του σπιτιού για δύο χρόνια και ο δράστης είναι ο σπιτονοικοκύρης τους, αναφέρει το Al Jazeera.

Λίγο πριν το φονικό, ο ύποπτος φέρεται να φώναξε στην οικογένεια: «Εσείς οι μουσουλμάνοι πρέπει να πεθάνετε!».

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top