ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μελετά επιστροφή χρημάτων από αξιωματούχους που έλαβαν πολλαπλές συντάξεις η Ελεγκτική - Ετοιμάζει σημείωμα προς τη Βουλή

Μελετά επιστροφή χρημάτων από αξιωματούχους που έλαβαν πολλαπλές συντάξεις η Ελεγκτική - Ετοιμάζει σημείωμα προς τη Βουλή

Το ενδεχόμενο να ζητηθεί επιστροφή χρημάτων από αξιωματούχους οι οποίοι έλαβαν πολλαπλές συντάξεις, μελετά η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΡΙΚ, η Ελεγκτική θα ετοιμάσει σημείωμα προς τη Βουλή, με πιθανές λύσεις επί του προβλήματος.

Σημειώνεται ότι τι θέμα συζητήθηκε σήμερα (16/10) στην Επιτροπή Οικονομικών. Συγκεκριμένα η Επιτροπή  μελέτησε τέσσερις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και των Οικολόγων, για κατάργηση ή και ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αφορμή ήταν οι αποκαλύψεις του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι, με βάση νομοθεσία του 1980, έπρεπε να ανασταλούν οι συντάξεις των Προέδρων της Δημοκρατίας και της Βουλής, των Υπουργών, των Υφυπουργών και των βουλευτών, καθ’ όλη τη διάρκεια υπηρεσίας τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχαηλίδης διερωτήθηκε γιατί ο τέως Πρόεδρος και άλλοι αξιωματούχοι δήλωναν ότι δεν αποδέχονταν τις συντάξεις, όταν σύμφωνα με τον νόμο, δεν είχαν δικαίωμα σύνταξης. Πρόσθεσε πως το 2011 ψηφίστηκε νομοθεσία για απαγόρευση των πολλαπλών συντάξεων για όλους του αξιωματούχους, περιλαμβανομένων των ευρωβουλευτών, των τοπικών αρχόντων και των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι ανέλαβαν αξιώματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top