Σύνδ. Καταναλωτών: «Οι καταναλωτές να διεκδικούν τα δικαιώματα τους… είναι καιρός να αρχίσουν να αντιδρούν»

Σύνδ. Καταναλωτών: «Οι καταναλωτές να διεκδικούν τα δικαιώματα τους… είναι καιρός να αρχίσουν να αντιδρούν»

Να διεκδικούν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά τους καλεί όλους τους καταναλωτές, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, προσθέτοντας ότι η πρακτική πωλητών να παραπέμπουν καταναλωτές να αποταθούν οι ίδιοι σε συνεργάτες τους για αποκατάσταση του ελαττώματος του προϊόντος είναι παράνομη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, όλα τα καινούργια καταναλωτικά προϊόντα έχουν εγγύηση δυο χρόνων.

Όμως, σημειώνει ο Σύνδεσμος, αυτό το δικαίωμα των καταναλωτών, δυστυχώς παρεμποδίζεται, «ευτυχώς από μικρό αριθμό πωλητών».

«Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι πωλητές παραπέμπουν τους καταναλωτές να αποταθούν οι ίδιοι σε συνεργάτες τους για αποκατάσταση του ελαττώματος του προϊόντος. Επιπλέον, που είναι ακόμα χειρότερο, τονίζουν ότι η συσκευασία και μεταφορά του ελαττωματικού προϊόντος στους συνεργάτες τους, είναι απόλυτη ευθύνη του καταναλωτή», προσθέτει.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, η πιο πάνω πρακτική των πωλητών είναι παράνομη, παραβιάζει τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, Ν.154(Ι)/2021 και δημιουργεί σημαντική ενόχληση στους καταναλωτές.

«Ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να παραλαμβάνει το ελαττωματικό προϊόν και να εκδίδει και σχετική απόδειξη παραλαβής. Ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το ελαττωματικό προϊόν σε άλλους, τεχνικούς ή συνεργάτες του πωλητή», σημειώνει.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, καλεί όλους τους καταναλωτές να διεκδικούν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά τους και να μην επιτρέπουν σ’ οποιονδήποτε να τους στερεί αυτά τα δικαιώματα.

«Είναι καιρός πλέον οι καταναλωτές να αρχίσουν να αντιδρούν», προσθέτει.

Ο Σύνδεσμος καλεί τους καταναλωτές στις περιπτώσεις όπου ο πωλητής αρνείται να παραλάβει το ελαττωματικό προϊόν και τους παραπέμπει σ’ οποιονδήποτε άλλο πρόσωπο, τεχνικό, εισαγωγέα ή κατασκευαστή, να επικοινωνεί με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών στο τηλέφωνο 22516112 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] .

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

Ενώ η ΕΔΕΚ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μεταβατικού προέδρου στο κόμμα, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έχει καθοριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE