ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλέπει θετικά την πρόταση της Αννίτας η ΔΗΠΑ - Τα μέτρα που προτείνει το κόμμα για αντιμετώπιση της ακρίβειας

Βλέπει θετικά την πρόταση της Αννίτας η ΔΗΠΑ - Τα μέτρα που προτείνει το κόμμα για αντιμετώπιση της ακρίβειας

Θετικά αντιμετωπίζει την πρόταση της Αννίτας Δημητρίου για την υποστήριξη υποψηφίων κοινής αποδοχής η ΔΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «η Δημοκρατική Παράταξη αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση της Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, κας. Αννίτας Δημητρίου, αναφορικά με την υποστήριξη υποψηφίων κοινής αποδοχής για τους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες, στις επερχόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πρόταση του ΔΗΣΥ συνάδει και ταυτίζεται με διαχρονικές θέσεις της Παράταξης μας για ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις, ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, κάτι που άλλωστε υπήρξε προμετωπίδα των πρωτοβουλιών και επιδιώξεων μας από την πρώτη μέρα ίδρυσης μας και οι οποίες κορυφώθηκαν κατά τις πρόσφατες Προεδρικές εκλογές.

Αναμφίβολα, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην επιδιωκόμενη ενότητα των πολιτικών δυνάμεων, ενόψει προκλήσεων που σχετίζονται με το εθνικό μας θέμα, με τα πολυσύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος, καθώς και με δύσκολα προβλήματα στο εσωτερικό μέτωπο, τα οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε άμεσα με τον πλέον ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο».

Παράλληλα η ΔΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

«Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και αναταράξεις, που δημιουργούν ανυπολόγιστες και ανεξέλεγκτες πληθωριστικές τάσεις, έχουν ομολογουμένως δημιουργήσει αφόρητη οικονομική πίεση στα κυπριακά νοικοκυριά, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης στο κόστος ζωής.

Στη βάση της εξαγγελθείσας βούλησης και πρόθεσης εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών, επαναλαμβάνουμε την προτροπή να παρθούν άμεσα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μέτρα τα οποία θα πρέπει να είναι στοχευμένα και σε κάποιες περιπτώσεις οριζόντια στοχευμένα ή κλιμακωτά, που όμως τονίζουμε θα πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους και ακολουθώντας πιστά την απαραίτητη δημοσιονομική πειθαρχία.

Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν την επιδότηση καυσίμων κίνησης και θέρμανσης, κάτι που εδώ και καιρό έχουμε εισηγηθεί, καθώς και διεύρυνση του καταλόγου ειδών πρώτης ανάγκης που υπόκεινται σε μηδενικό ΦΠΑ. Περαιτέρω, θα μπορούσαν να παρθούν μέτρα επιδότησης των δανειστικών επιτοκίων, τα οποία θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τα υπόλοιπα μέτρα.

Η προτεραιότητα όλων μας, στην παρούσα χρονική περίοδο, πρέπει να είναι η άμεση ανακούφιση των νοικοκυριών και στήριξη της καθημερινότητας τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντρέας Θεμιστοκλέους.   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Ολγκίν: Ενημέρωσε ΠτΔ για τις αποφάσεις της - Ετοιμάζει αναφορά προς ΓΓ ΟΗΕ

Ολγκίν: Ενημέρωσε ΠτΔ για τις αποφάσεις της - Ετοιμάζει αναφορά προς ΓΓ ΟΗΕ

Δεν θα σταματήσει να πιέζει για διάλογο μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε τη Δευτέρα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς ανακοίνωσε ότι η αποστολή της φτάνει στο τέλος της και ότι θα ενημερώσει τις επόμενες τον Αντόνιο Γκουτέρες για τις επαφές της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top