LIKE ONLINE

Viral έγινε το ποσό που πλήρωσε σύζυγος για τον τοκετό της γυναίκας του στη Φινλανδία

Viral έγινε το ποσό που πλήρωσε σύζυγος για τον τοκετό της γυναίκας του στη Φινλανδία

Η αποκάλυψη αυτή αναδεικνύει τις έντονες διαφορές στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και τα οικονομικά βάρη που επιβαρύνουν τις οικογένειες κατά τη διάρκεια γεγονότων που αλλάζουν τη ζωή τους, όπως ο τοκετός.

Μια πρόσφατη ανάρτηση στο Reddit άφησε πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με δέος, αφού ένας Φινλανδός κάτοικος μοιράστηκε τον ιατρικό λογαριασμό για τον τοκετό της συζύγου του σε φινλανδικό νοσοκομείο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ιατρικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων που σχετίζονται με τον τοκετό, είναι γνωστές για τα υπέρογκα ποσά τους. Το Peterson-Kaiser Family Foundation (KFF) Health System Tracker αναφέρει ότι το μέσο κόστος του τοκετού στις ΗΠΑ κυμαίνεται γύρω στα 18.865 δολάρια. Ενώ η ασφάλιση συχνά καλύπτει ένα σημαντικό μέρος αυτής της δαπάνης, όσοι δεν έχουν κάλυψη αντιμετωπίζουν τρομακτικοί λογαριασμοί. Στην Ελλάδα τα έξοδα για τον τοκετό κυμαίνονται από 1.500€ έως και 2.150€.

Ο χρήστης του Reddit μοιράστηκε μια εικόνα του συνολικού λογαριασμού του νοσοκομείου, αναλύοντας το κόστος, και άφησε πολλούς έκπληκτους. «Η σύζυγός μου και εγώ περάσαμε τρεις νύχτες στο νοσοκομείο, μας έδωσαν φαγητό τέσσερις φορές την ημέρα, και τις τρεις ημέρες, και ενώ γεννούσε πήρε κάθε διαθέσιμο φάρμακο, συμπεριλαμβανομένης της επισκληρίδιας, κ.λπ. Το συνολικό κόστος της όλης διαδικασίας ήταν κάτω από 300 δολάρια», δήλωσε.

Η συζήτηση προκάλεσε προβληματισμό σχετικά με την προσβασιμότητα και την οικονομική προσιτότητα της υγειονομικής περίθαλψης σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top