ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Παραλύουν» σήμερα τα νοσοκομεία - Έτσι θα λειτουργήσουν λόγω της απεργίας - Τα αιτήματα των συντεχνιών

«Παραλύουν» σήμερα τα νοσοκομεία - Έτσι θα λειτουργήσουν λόγω της απεργίας - Τα αιτήματα των συντεχνιών

Σε οκτάωρη απεργία προχωρούν σήμερα (25/10) οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσηλευτήρια, σε μια προσπάθεια να εισακουστούν τα αιτήματα τους, αφού δεν βγήκε άσπρος καπνός από τη χθεσινή (24/10) συνάντηση μεταξύ των συντεχνιών και ΟΚΥπΥ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπέγραψαν οι συντεχνίες του προσωπικού που στελεχώνει τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), η οκτάωρη απεργία θα ξεκινήσει στις 7:00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 3:00 το απόγευμα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι συντεχνίες καταγγέλλουν την άρνηση του ΟΚΥπΥ να μην αποδεχτεί την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας, ανάλογη των υφιστάμενων συμβάσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για το προσωπικό που έχει προσληφθεί με προσωπικά συμβόλαια.

Επιπλέον καταγγέλλουν ότι ο ΟΚΥπΥ δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις για την κάλυψη των μόνιμων αναγκών σε όλα τα επαγγέλματα, είτε αυτά αφορούν ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό ή ωρομίσθιο προσωπικό.

Παράλληλα αναφέρουν ότι είχε συμφωνηθεί στη κοινή τεχνική επιτροπή ότι το κόστος της συλλογικής σύμβασης δεν δημιουργεί πρόβλημα οικονομικής βιωσιμότητας στον ΟΚΥπΥ και ότι ο νόμος του ΟΚΥπΥ προνοεί την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σημειώνεται ότι στην απεργία θα συμμετέχει όλο το προσωπικό του ΟΚΥπΥ όλων των επαγγελμάτων και κατά την διάρκεια της, οι απεργοί θα συγκεντρωθούν έξω από τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΟΚΥπΥ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για την ενδεχόμενη αναστάτωση που μπορεί να προκληθεί λόγω της απεργίας του προσωπικού, ο ΟΚΥπΥ ζητά την κατανόηση των ασθενών και των επισκεπτών του και σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε ήδη στον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού που επηρεάζονται.

Ιδιαίτερα, όσοι ασθενείς είχαν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία ή είχαν προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση και αναβλήθηκαν, έλαβαν ενημέρωση ενώ τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) θα λειτουργούν κανονικά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top