ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aπεργία ΥΚΑ: «Δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για δημουργία μεγάλου αριθμού νέων ανελικτικών θέσεων» λέει το υπ. Εργασίας

Aπεργία ΥΚΑ: «Δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για δημουργία  μεγάλου αριθμού νέων ανελικτικών θέσεων» λέει το υπ. Εργασίας

Σε 24ωρη απεργία κατήλθαν σήμερα Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι του κλάδου των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΥΚΑ) του υπουργείου εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κλάδου, οι λόγοι της απεργιακής κινητοποίησης αφορούν στη μη τήρηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2021 μεταξύ του ΥΠΕΡΓ, της διοίκησης του υπουργείου και της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ η οποία αποσκοπεί στην αποδοτική αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την αλλαγή στην οργανωτική δομή.

Ειδικότερα, η συμφωνία αφορά στη δημιουργία ανελικτικών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες της τεχνικής δομής για όλους τους λειτουργούς που είναι υποψήφιοι για προαγωγή βάσει του σχεδίου υπηρεσίας και στη διατήρηση της οργανωτικής δομής.

Από την πλευρά του με σημερινή ανακοίνωση, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σημειώνει ότι το αίτημα της δημιουργίας μεγάλου αριθμού νέων ανελικτικών θέσεων για την προαγωγή του συνόλου των εργαζομένων στην τεχνική δομή των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ικανοποιηθεί αφού βρίσκεται εκτός του πλαισίου λειτουργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Το αίτημα προσεγγίζεται με κατανόηση και η ανταπόκριση σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, αλλά η σημερινή απεργία δεν θα συμβάλει θετικά στην εξέλιξη του θέματος αφού είναι αχρείαστη άνευ αντικειμένου και με αρνητική επίδραση στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top