ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία πολίτη στο «T»: Παράνομα στούντιο με μετανάστες στη Λεμεσό - Εικόνες εγκατάλειψης και δυσοσμίας - Από το 2019 η υπόθεση

Καταγγελία πολίτη στο «T»: Παράνομα στούντιο με μετανάστες στη Λεμεσό - Εικόνες εγκατάλειψης και δυσοσμίας - Από το 2019 η υπόθεση

Σπασμένες καρέκλες, έπιπλα στην αυλή, ρούχα στον ξύλινο φράχτη και ένας μεγάλος ανοιχτός λάκκος με βρωμιές συνθέτουν το σκηνικό σε παράνομο υποστατικό στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη στο ThemaOnline, το υποστατικό είναι παράνομο και υπάρχει έντονη δυσοσμία στην περιοχή. «Τα τελευταία τρία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί, μένουν μέσα μετανάστες. Δεν έχουν νερό, δεν έχουν ρεύμα. Υπάρχει μεγάλος λάκκος ανοικτός με βρωμιές. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα», λέει ο πολίτης.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αγίου Αθανασίου, Μαρίνο Κυριάκου, ο οποίος επιβεβαίωσε την καταγγελία. Πρόκειται για τριώροφη οικοδομή, στην οδό Αγίου Γεωργίου, η οποία έχει μετατραπεί παράνομα σε διαμερίσματα τύπου στούντιο χωρίς καμία απαραίτητη άδεια.

«Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στο Δικαστήριο το 2019 εναντίον του ιδιοκτήτη για παράνομες προσθηκομετατροπές, μη εξασφάλιση πιστοποιητικών έγκρισης κ.ο.κ. Το Δικαστήριο αποφάσισε στις 13 Φεβρουαρίου 2023, να δώσει δύο μήνες προθεσμία στον ιδιοκτήτη να προχωρήσει σε κατεδάφιση των παράνομων υποστατικών. Ο ιδιοκτήτης μέχρι σήμερα δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή», υπέδειξε ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου.

«Ως Δήμος κάναμε ότι μπορούμε από νομικής πλευράς και ακόμη περισσότερα. Πήρα απόφαση στις 28 Σεπτεμβρίου 2023 για παρακοή διατάγματος από μέρους του ιδιοκτήτη και η υπόθεση θα οδηγηθεί ξανά στο δικαστήριο. Έχουμε ξοδέψει αρκετά λεφτά του Δήμου για τον καθαρισμό του λάκκου καθώς δεν είναι ενωμένο με το αποχετευτικό. Και συνεχίζουμε να καθαρίζουμε τις αυλές πάλι με έξοδα του Δήμου ανά τακτά χρονικά διαστήματα», ανέφερε ο Μαρίνος Κυριάκου.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος έστειλε επιστολές σε ΑΗΚ, ΣΑΛΑ, Αστυνομία Λεμεσού και Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας από το 2022. Η Αστυνομία απάντησε με επιστολή της στις 30 Αυγούστου 2022 ότι μαζί με τα αρμόδια συνεργεία ΑΗΚ και ΣΑΛΑ έκοψαν ρεύμα και νερό από το εν λόγω υποστατικό από τον Μάιο του 2022. Ενώ όσον αφορά το γεγονός ότι οι ένοικοι χρησιμοποιούν νερό από τα γειτονικά υποστατικά για τις ατομικές τους ανάγκες, η Αστυνομία έγραψε ότι θα πραγματοποιεί τακτικές περιπολίες στην περιοχή.

Από την πλευρά τους, σε απαντητική επιστολή, το επαρχιακό γραφείο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, αναφέρει ότι τον Μάιο του 2022 μετά από καταγγελία πολίτη, κατέγραψαν τους ενοίκους που βρίσκονταν στο υποστατικό και για όσους ήταν δικαιούχοι για βοήθεια στέγης κινήθηκαν οι κατάλληλες διαδικασίες για να βρουν αλλού διαμονή. Προσπάθησαν επίσης να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη του υποστατικού για να βελτιώσει την κατάσταση του υποστατικού χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

«Μπορεί να έφυγαν κάποιοι μετανάστες αλλά μπήκαν άλλοι. Βγαίνουν, μπαίνουν συνέχεια», τόνισε ο Δήμαρχος. Πάντως από την πλευρά του, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας δήλωσε στο ThemaOnline ότι τη δεδομένη στιγμή δεν διαμένει στο εν λόγω υποστατικό άτομο που να εμπίπτει στην αρμοδιότητά του.

Δείτε φωτογραφίες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top