ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασταμάτητο το ράλι πωλήσεων ακινήτων στην Κύπρο – «Πρωταθλήτρια» με διαφορά η Λεμεσός

Ασταμάτητο το ράλι πωλήσεων ακινήτων στην Κύπρο – «Πρωταθλήτρια» με διαφορά η Λεμεσός

Ασταμάτητα συνεχίζεται το ράλι πωλήσεων ακινήτων στην Κύπρο, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και την αβεβαιότητα λόγω πολλών παραγόντων.

Μάλιστα, η Λεμεσός διατηρεί με διαφορά τον τίτλο της «πρωταθλήτριας» στις πωλήσεις ακινήτων, με την Λάρνακα και την Πάφο να δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση, την ώρα που η Λευκωσία υποχωρεί στην τέταρτη θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου κατατέθηκαν στα κατά τόπους Κτηματολογικά Γραφεία ανά το παγκύπριο 12.825 πωλητήρια έγγραφα, σε σχέση με 10.781 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 19%.

Οι πωλήσεις ανά επαρχία

Σε επίπεδο επαρχιών και με βάση τα ίδια στοιχεία, στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λευκωσίας κατατέθηκαν το πρώτο δεκάμηνο του έτους 2.451 πωλητήρια έγγραφα, σε σχέση με 2.264 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 8%.

Την ίδια ώρα, στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λεμεσού κατατέθηκαν 4.225 πωλητήρια έγγραφα, σε σχέση με 3.703 την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022, σημειώνοντας αύξηση 14%.

Παράλληλα, στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λάρνακας κατατέθηκαν 2.612 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 1.976 το πρώτο δεκάμηνο του 2022, καταγράφοντας αύξηση 32%.

Στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Πάφου κατατέθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2.878 πωλητήρια έγγραφα, σε σχέση με 2.297 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 25%.

Τέλος, στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Αμμοχώστου κατατέθηκαν 659 πωλητήρια έγγραφα, σε σχέση με 541 την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022, καταγράφοντας αύξηση 22%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top