ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διέρρηξαν το Δημαρχείο Λιβαδιών - Ανησυχία για προσωπικά δεδομένα πολιτών «Είναι απαράδεκτο» - Όσα αναφέρει ο δήμαρχος στο «Τ»

Διέρρηξαν το Δημαρχείο Λιβαδιών - Ανησυχία για προσωπικά δεδομένα πολιτών «Είναι απαράδεκτο» - Όσα αναφέρει ο δήμαρχος στο «Τ»

Μεγάλη ανησυχία για την παραβατικότητα και τη μη επαρκή αστυνόμευση στο Δήμο Λιβαδιών. Τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται πιο συχνά φαινόμενα διαρρήξεων και βανδαλισμών στο Δήμο. Ξημερώματα Πέμπτης (2/11) διαρρήκτης έκανε άνω κάτω το Δημαρχείο Λιβαδιών.

Λίγα 24ωρα μετά την ιεροσυλία και βανδαλισμούς σε τάφους στο παλιό κοιμητήριο Λιβαδιών, άγνωστος με κουκούλα και γάντια διέρρηξε το Δημαρχείο , προκαλώντας το απόλυτο χάος.

Από θαύμα γλίτωσε ο Δήμαρχος Λιβαδιών ο οποίος, την ώρα που ο ήχησε ο συναγερμός, ξημερώματα Πέμπτης, επισκέφθηκε την ίδια ώρα το Δημαρχείο. «Για καλή του τύχη δεν είχε τα κλειδιά για να ανοίξει». Προέβη σε περιμετρική έρευνα έξω από το κτίριο. «Δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν είχε κλειδιά και έμπαινε μέσα την ίδια ώρα που βρισκόταν ο διαρρήκτης», αναφέρει στο ThemaOnline δημότης.

Ο Δήμαρχος Λιβαδιών, Μάριος Αρμένης ανέφερε στο ThemaOnline «Χτύπησε ο συναγερμός γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα και πήγα επιτόπου. Επιθεώρησα περιμετρικά επειδή δεν είχα τα κλειδιά να μπω μέσα. Την ίδια ώρα ήταν μέσα ο διαρρήκτης αλλά δεν τον εντόπισα καθώς κοιτούσα περιμετρικά εξωτερικά του κτιρίου.

Η Αστυνομία μου είπε ότι ευτυχώς που δεν τον εντόπισα επειδή θα μπορούσε να συμβεί κάτι πιο τραγικό.

Το πρωί ανακαλύψαμε ότι έγινε διάρρηξη. Εκαναν άνω κάτω το Δημαρχείο, έριξαν όλους τους φακέλους στο πάτωμα. Απαράδεκτη κατάσταση. Από τη κάμερα φαίνεται ένα άτομο με κουκούλα. Έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, ήρθα πήραν αποτυπώματα και συνεχίζονται οι έρευνες από κάμερες της περιοχής.

Να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες έγινε ιεροσυλία στο παλιό κοιμητήριο, όπου έκλεψαν τα χερούλια από μπρούντζο από τους τάφους για να τα πουλήσουν. Εδώ και καιρό ζητάμε καλύτερη αστυνόμευση από την Αστυνομία μας. Είναι απαράδεκτο, είμαστε ένας Δήμος ραγδαία αναπτυσσόμενος .

Αποστείλαμε επιστολή στην Υπουργό Δικαιοσύνης πριν 1.5-2 μήνες, αναφέραμε τα θέματα προς συζήτηση και αναμένουμε να ανταποκριθεί το συντομότερο δυνατό για να συναντηθούμε να βρούμε λύση για τις συνεχόμενες διαρρήξεις που γίνονται στα Λιβάδια και για την οδική ασφάλεια. Δεν πάει άλλο.

Ανοίξαν το κιβώτιο προσφορών το οποίο δεν είχε μέσα προσφορές , μπήκαν στο τμήμα Οικοδομών , έριξαν στο πάτωμα όλα τα έγγραφα, μπήκαν στο γραφείο φορολογιών και υδατοπρομήθειας, στο γραφείο τέλεσης γάμων και μέρος του λογιστήριου και τα έριξαν όλα. Ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και αναποδογύρισαν το τραπέζι όπου τελούνταν στο παρελθόν γάμοι».

O Δημοτικός Γραμματέας, κ.Ανδρέας Λουκά μιλώντας στο ThemaOnline : «Γύρω στις 04.30 -5.00 ξημερώματα Πέμπτης χτύπησε ο συναγερμός. Ο Δήμαρχος πήγε ο ίδιος λίγα λεπτά μετά. Έκανε γύρο του Δημαρχείου για έρευνα δεν είδε κάτι εξωτερικά και θεώρησε ότι ήταν λάθος. Όπως φαίνεται όμως είχε μέσα διαρρήκτη. Από τις κάμερες φαίνεται ένα πρόσωπο. Το άσχημο είναι ότι έγιναν άνω κάτω αρχεία. Μπήκε το τμήμα φόρων, στην τεχνική υπηρεσία και σε ένα μικρό γραφείο του λογιστηρίου. Έκλεψε μόνο λίγα κέρματα και κάποια γραμματόσημα. Αναποδογύρισε τραπέζια και άλλα αντικείμενα. Το πρωί κάναμε μια έκθεση να την στείλουμε στην Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων να γνωστοποιήσουμε το συμβάν γιατί πιθανόν να έχουν χαθεί κάποια προσωπικά δεδομένα. Εκ πρώτης δεν φαίνεται να έχουν κλαπεί τραπεζικά απόρρητα και δεδομένα»

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες μέσω πληροφοριών και κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, ώστε να φτάσει στα ίχνη του δράστη. 

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το ThemaOnline αποτυπώνουν τις ζημιες που προκάλεσε ο δράστης:

Η ανακοίνωση του Δήμου Λιβαδιών την Παρασκευή (3/11):

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top